Rajčata 2025

Milan HP - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2909) - 208.138 (?) 
28.11.2024 22:00

Vidím-li dobře, ten napravo vepředu už má rajče. To budeš mít k Vánocům. smiley

Ten velký pak už má i zálistky. Ale myslím, že by světlo potřebovaly. Ne nutně vyšší teplotu, 14°C jim k pomalému růstu stačí, ale víc světla. To, co dostáváme teď v listopadu při těch mlhách a oblačnosti (tedy aspoň tady) opravdu nestojí za řeč. A prosinec nebude o nic lepší. Jde o to, že pokud byly nedávno přesazeny, potřebují především zakořenit, aby zesílily. A ty LEDky zase tolik nežerou.

Promiň, kuře zase radí zkušenému kohoutovi.wink

Milan

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

MilosK - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (214) - 210.156 (?), 28.11.2024 12:24

Milane, ty jedes. Ale z me zkusenosti, co ti vyklicilo az ted bych nekompromisne vyhodil, je to vetsinou neduzive, ale to poznas jak to poroste v prvnich par dnech a tydnu, nemusi to byt pravidlem.

Milan HP - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2909) - 208.138 (?), 28.11.2024 18:18

Uvažuju o tom, ale na to je vždycky čas. Jeden Tastier už je odepsaný, protože se nedokázal zbavit helmičky. Ty dva pozdější ale vypadají normálně, vylezly ze země bez helmičky. Těm ještě šanci dám, nakonec na balkónech je místa dost a oni to sice nedoženou, ale můžou mít normální úrodu později. Já mám měkké srdce.laugh Pamatuju si na jeden ze svých Vitadorů, který vylezl úplně bez děložních lístků. Ale postupně z meristémů vyrazily pravé lístky. Místo aby plodil doma, použil jsem ho jako dobře vyvinutou sazenici do zahrady. Byl pak mezi nejplodnějšími a také o něco dřív než ostatní.

Milan

Milan HP - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2909) - 208.138 (?), 3.12.2024 11:38

Jen tak pro zajímavost porovnání různých rostlin rajčat, vysetých ve stejný den (3.11.) a pěstovaných ve stejných podmínkách. Opozdilci vylezli po více než 20 dnech, dva se vyvíjejí normálně, ten třetí se nedokázal zbavit helmičky. Nelikviduji ho ze zvědavosti. Dneska vlastně slaví jednoměsíční existenci.

Milan HP

Vzrostlíci včera
Vzrostlíci včera
Opozdilci dnes
Opozdilci dnes

host - 168.103 (?), 3.12.2024 12:31

nádherné rostliny, Milane.yes W.

Milan HP - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2909) - 208.138 (?), 3.12.2024 15:54

Díky. Světlo a teplo dělají divy. Teď už ale vegetují v teplotách kolem 18°C.

Ale ten rozdíl je pro mne tak trochu záhadou. To zpoždění nemůžou dohnat, i když rostou teď normálně.

Milan

Milan HP - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2909) - 208.138 (?), 9.12.2024 12:09

Dnes jsem začal konečné přasazování do 7,5l kontejnerů. Na snímku jsou Start a Bejbino. Směs připravuji postupně, takže pokračování zítra. Mají poupata, což znamená, že mají či měly 11 pravých listů. Ty spodní jsem ale před utopením utrhl. Porovnal jsem to s loňským vývojem a letos jsou o týden napřed. Nejspíš proto, že i v kartónech zůstaly dlouho v koupelně v teple. Jsou už ve stádiu, kdy by se na jaře daly vysadit ven. Po 37 dnech.

Milan HP

9.12. První přesazená
9.12. První přesazená

Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3305) - 35.206 (?), 10.12.2024 12:38

Skvělé.

Vladimír

Milan HP - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2909) - 208.138 (?), 10.12.2024 18:42

Díky.

Milan

Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3305) - 35.206 (?), 16.12.2024 11:52

Momentálně nemám co dělat, jen cvičím a chodím bez cíle po venku. Tak jsem začal připravovat svou sezónu pěstování rajčat. Budu pěstovat jen 64 rostlin, všechno tzv. Dwarfs z americko australského projektu. Zatím se mně podařilo sehnat semena 36 odrůd, zbývá ještě 28. Stále je ještě dost času, vysévat budu až začátkem března.

Dwarf Artic Rose
Dwarf Blazing Beauty
Boronia
Brandyfred
Bundaberg Rumbal
Dwarf Franklin County
Dwarf Mr. Snow
Dwarf Noah´s Stripe
Rosela Purple
Dwarf Russian Swirl
Dwarf Scarlet Heart
Dwarf Snakebite