Rajčata 2024

Milan HP - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3007) - 208.138 (?)
9.2.2024 15:04

Ještě jsem nepěstoval Bejbino na zahrádce, pouze doma a pak na balkóně. Bejbino mi přišlo malinko chutnější než stejně vypěstovaná Startka. Ovšem to je dost pochybné srovnání, protože doma pěstovaná rajčata jsou o dvě ligy chuťově níž než ta ze zahrady. Jestliže je srpnová Start 10 na stupnici 1 - 10, Bejbino bude nejspíš 9,5 - 10. Letos to hodlám porovnat. Obě odrůdy mají vyváženou sladkost a kyselost přesně jak mám rád a výbornou rajčatovou chuť. V létě na balkóně mi vycházela Start jako mírně plodnější.

Momentálně tady doma mají Bejbina na vijanech více rajčat, ale jsou menší. Takže váhově je to asi srovnatelné.

Milan HP

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

walter. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2044) - 168.103 (?), 31.1.2024 11:41
Milane, máš nádhernou zimní zahradu. Umělé osvětlení dělá divy a myslím si, že rozvoj LED osvětlení nám otevřel nové možnosti. Walter
rajčata
rajčata

Milan HP - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3007) - 208.138 (?), 31.1.2024 15:34

Amen na ty možnosti.

Jinak je to fakt radost. Po šesti letech tápání se dostavují slušné výsledky. Já s nimi i spím: jejich přítomnost mi udržuje vzdušnou vlhkost tak kolem 70%. Dobrá věc na můj kašel. Ale musím větrat. Příště ještě popřemýšlím o grow boxu, alespoň pro ta začáteční stádia. Teď už žádný grow box nepřipadá v úvahu. To by musel být stan pro dva.wink

Ty Tvoje se taky nemají za co stydět.yes

Milan

host - 32.207 (?), 1.2.2024 10:09
Tie su paradne:-),👍 MP

host - 105.43 (?), 7.2.2024 14:32

Dobrý den, nemůžu se rozhodnout. Objednat Rose crush F1 nebo Honey moon F1? Kdo máte zkušenosti, mohla bych poprosit o jejich porovnání? Plodnost, chuť,...? Na obě místo nemám.

A budu objednávat od Bobbyho. Jaké rajče od něj považuje za "nej" a určitě stojí za vyzkoušení?

Díky moc za odpovědi. Dáša

Milan HP - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3007) - 208.138 (?), 7.2.2024 17:26

Honey Moon je nejsladší biftek, který jsem kdy ochutnal. Rose Crush jsem sice ještě nepěstoval, ale jeho blízký příbuzný Crimson Crush je moje "stálice" už léta. Plodností i vzrůstem jsou si podobné, ale pokud máte ráda sladší bifteky, je na tom lépe Honey Moon - dosahuje až 9 na stupnici 1 - 10. Crimson Crush jen 8.

A jedničkou mezi PB odolnými rajčaty je u mne Mountain Magic (cocktail). To je jasná 10. Všechna hodnocení vycházejí z dobrého roku - můj 100% chuťově úspěšný rok byl 2022. V horších letech hodnocení klesá u všech, ale MM stejně vždy vede. A je k dostání za mírně nižší cenu i u nás.

Milan HP

Milan HP - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3007) - 208.138 (?), 9.2.2024 11:41

Takhle to vypadá dnes na mém levém západním okně.

Milan HP

9.2. Tyčkové odrůdy
9.2. Tyčkové odrůdy

host - 122.150 (?), 9.2.2024 12:23

Můžu se Vás zeptat jak hodnotíte Bejbíno? Třeba v porovnání se Start S F1.

Milan HP - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3007) - 208.138 (?), 9.2.2024 15:04

Ještě jsem nepěstoval Bejbino na zahrádce, pouze doma a pak na balkóně. Bejbino mi přišlo malinko chutnější než stejně vypěstovaná Startka. Ovšem to je dost pochybné srovnání, protože doma pěstovaná rajčata jsou o dvě ligy chuťově níž než ta ze zahrady. Jestliže je srpnová Start 10 na stupnici 1 - 10, Bejbino bude nejspíš 9,5 - 10. Letos to hodlám porovnat. Obě odrůdy mají vyváženou sladkost a kyselost přesně jak mám rád a výbornou rajčatovou chuť. V létě na balkóně mi vycházela Start jako mírně plodnější.

Momentálně tady doma mají Bejbina na vijanech více rajčat, ale jsou menší. Takže váhově je to asi srovnatelné.

Milan HP

host - 229.98 (?), 9.2.2024 22:42
Pán Milan Bejbino som mal aj v skleníku aj na poli 465 mnm..na poli dozrievalo Bejbino medzi úplne prvými.ešte som u mňa nevidel zatiaľ takto rodiť strapcove paradajky a skúšal som aj Cherolu, Spencer a ešte nejaké..v skleníku mi Bejbino držalo do polovice novembra..netvrdím že je to zázračná odroda ale mňa milo prekvapila a tento rok mám v pláne opäť ju vysiať.. Peb.

Milan HP - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3007) - 208.138 (?), 9.2.2024 22:50

Vůbec se vám nedivím a asi nejsem sám, kdo si Bejbino oblíbil. Proto ho letos zařadím do průzkumné čety plísni bramborové neodolných i na zahradě. Dva roky se plíseň neukázala, tak snad to vyjde. Loni a předloni jsem se jí bál (2020 a 2021 u mne řádila jako pominutá), takže jsem vysazoval jen minimum či vůbec žádné neodolné. A přiřadím do té čety i Tastier F1, na který jsem také slyšel chválu.

Milan HP

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Škarabání staré malby11.2.2025
Škarabání staré malby30.1.2025
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?25.1.2025
Opravda suché dřevěnné podlahy20.1.2025
Opravda suché dřevěnné podlahy18.1.2025
Opravda suché dřevěnné podlahy18.1.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025