Rajčata 2021

Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3365) - 61.13 (?) 
30.12.2020 21:10

V úterý jsem začal přisvěcovat od 16.00 hod do 22.00 hod. Nechám to tak týden a pak to vyhodnotím (porovnám s rokem 2019, kdy jsem vůbec nepřisvěcoval). Mám tam teď 3000 Lx při 19 - 20 °C.

Vkadimír

Sazenice
Sazenice

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

Milan HP - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3104) - 6.138 (?), 31.12.2020 18:57

Viděl jsem Tvé snímky na Tomatovillu. Dobrá práce.

Čili ráno je dáš na okno a prodlužuješ jim den jen navečer. Dělám to podobně. Ráno chci tmu na spaní aspoň do 7.smiley

Milan

host - 61.13 (?), 2.1.2021 17:55

Mezi svátky se mně podařilo zaslat zájemcům ze skupiny Zahrádkáři semena španělských bifteků (od každé barvy po jední odrůdě- negro, růžové a červené) a také každému semena hybridů z Artisan (Agi Red F1 a Lucky Agi F1). Celkem každý z těch devíti zájemců dostal pět odrůd. Teď čekám na peníze za poslání (24,- Kč), které mně mají poslat na účet. Dnes jsem rozjel takovou větší akci na propagaci našeho rajčete Start F1 ve světě. I když je to podle mne asi nejchutnější odrůda červeného rajčete na světě, tak ji nikdo nezná. Dal jsemn nabídku zaslání semen na Facebook do skupiny Our Tomatoes, na Tomatoville a také na Tomatojunction. Už dnes se přihlásilo několik zájemců o semena. Začíná mne tento způsob nakládání se semeny bavit i když mně to trochu poleze do peněz. Utěšuji se tím, že je to taková malá dobročinná činnost směrovaná do určité skupiny lidí, do pěstitelů rajčat.

Vladimír

Milan HP - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3104) - 6.138 (?), 2.1.2021 18:34

Vladimíre, aniž jsem to tušil o Tobě, začal jsem dělat totéž. Tedy s tou Startkou. A také jsem nabídl zaslání semínek, tedy tak trochu nepřímo, protože veřejně. Byl tam jeden, co pěstuje Stupice, tak jsem mu napsal ódu na Startku. Hned reagoval. Až toho budeš mít moc, můžeš mi něco předat a já Ti pomůžu s rozesíláním. Pevně věřím, že pak budeme schopni dostat tam odsud cokoliv. Jak se do lesa volá, tak se z lesa ozývá.

Horší je, že křen zatím nedorazil. Sice to sem nepatří, ale musím si zanadávat na naši poštu. Myslíš, že když přijde příští týden, bude ještě k výsadbě?

Dopřesazoval jsem sazenice. Většina už má poupata, největší pak Mongol a Sophie. V skrytu duše doufám, že by mohly do 14 dnů mít první květy. Ale není to zase až tak důležité. Tomato Berry jsou v izolaci, ty postižené listy sice nevadnou, ale daná místa zhnědla. Rostou, ale je vidět, že je to hodilo dost zpátky. Nechávám si je jen, abych viděl, co se bude dít dál. Septoria to určitě není.

Milan

host - 61.13 (?), 2.1.2021 22:42

Dal jsem tu nabídku na Facebook, naTomatoville a také na Tomatojunction (kde jsou všichni co odešli z Tomatoville) a už mám cca 15 žádostí. Dokonce mám už jednoho zájemce, kterému pošlu všechna semena (pochopitelně už rozdělená na jednotlivé sáčky) a on provede distribuci po USA (nabídl také Kanadu, ale tam jistě získám někoho dalšího). Rajčatáři jsou tam zvyklí na tu obálkovou akci- pošle obálku se svou adresou aobratem dostane semena). Po Evropě budu rozesílat sám.

Myslím si, že ten křen můžeš vysadit. Udělat hlubší díru a ten kořen tam vodorovně položit. Já jsem ještě pod něj trochu hluběji dal plech, měl jsem nerez z nějaké mašiny, kterou jsme dávali do sběru (někde jsem četl, že je to dobré). Mám tam ten křen víc jak dvacet let, je v hrozném stínu, ale pořád roste.Ale návod na to jak vysázet křen si jistě najdeš.

Ty Tomato Berry mne zajímají, doufám že později dáš ještě nějaké fotky.

Vladimír

KUKY - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (4610) - 25.216 (?), 3.1.2021 11:05

Koukal jsem do nabídky SEMO a mají tam dvě nové odrůdy - Brunito F1 a Niki Zel F1...

Mir - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (136) - 36.244 (?), 3.1.2021 15:03

Niki Zel jsem pěstoval loni, příliš mě nenadchla, již ji pěstovat nebudu. Jedná se o slovenskou odrůdu, má pěkný silný keř dosahující výšky kolem 170 cm. Plody jsou tvrdé, silná slupka, chuť klasická rajčatová.

Mirek

host - 61.13 (?), 4.1.2021 8:06

Chystáte se to Brunito zkoušet? Docela mně zajímá, jaká hodnocení toto rajče získá. Sám bych ho vyzkoušel, ale opravdu už nemám kde.

Vladimír

Mir - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (136) - 36.244 (?), 4.1.2021 14:56

Brunito bych rád vyzkoušel, ale letošní výsevní plán už překračuji o 10%. Takže snad až příští rok. Možná však bude průkopníkem pan Kuky.

Mirek

host - 61.13 (?), 4.1.2021 16:06

Ten dotaz jsem směroval na Kukiho.

Vladimír

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025