Rajčata 2021
|
|
|
|
|
|
|
Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář (3300) - 61.34 (?) 15.11.2020 9:41, zobrazeno: 139413x
Na zahradě se nedá nic dělat a doma se docela nudím. Tak jsem dnes vysel pár rajčatových semínek a už se těším, až z nich vyrostou sazeničky, které budu každý den opípávat.
Vladimír
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Milan HP - Diamantový Zahrádkář (2887) - 6.138 (?), 16.11.2020 19:34
Vladimíre, já už je mám vyseté od 1.11. Už mám zase co doma opečovávat. Jen tak mimochodem: kolik a jaké odrůdy? Vysel jsem jenom 6 odrůd: Start, Tomato Berry, Nelinka, Arctic Rose, Mongolskij Karlik (ze 3 vyklíčil zatím jen jeden) a Sophie's Choice. Celkem 15 semínek.
Štve mne to inverzní počasí, protože už rostou a tak jim musím přisvětlovat i přes den. Světla venku je opravdu minimálně.
Milan
|
|
|
|
|
|
|
Milan HP - Diamantový Zahrádkář (2887) - 6.138 (?), 16.11.2020 20:24
No a takhle dnes vypadají.
Milan HP
|
|
|
|
|
|
|
host - 36.244 (?), 17.11.2020 11:00
Zdravím Vás Milane, jaký máte s těmito rajčaty záměr, přeci jen 15 rostlin přes zimu v bytě není málo a není určitě jednoduché zajistit jim přijatelné světelné podmínky, když už "trochu" povyrostou. Hodně pěstitelských úspěchů přeje Mirek
|
|
|
|
|
|
|
Milan HP - Diamantový Zahrádkář (2887) - 6.138 (?), 17.11.2020 17:38
Mirku, moje světelná palebná síla v pohodě uživí těch 13 rostlin bez problémů (15 jich nebude, 2 semínka ještě nevyklíčila). Vybavil jsem se už před 3 lety. A ano, sladit výšky svítidel u větších rostlin je někdy hlavolam, ale vždycky to nějak dám.
A záměr či cíl je, že když nebudou vážné problémy, mohl bych mít první rajčata už v březnu. Letos to bylo až 7.4. Starost o ně je náplní času teď už téměř stoprocentního důchodce. Rozhodně to nedoporučuju zaměstnaným lidem. Elen by to potvrdila.
Milan HP
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Elen. - Stříbrný Zahrádkář (158) - 126.28 (?), 3.12.2020 17:10
Je to tak
chystám výsev prosinec / leden, jak budu stíhat. Ale jen pár rostlin, asi tak 6 a rozhodně samé nízké: Maglia rosa, Heartbreakers a Mongolskyi Karlík, ještě jsem to úplně nepromyslela...
Jinak ještě - Milane, četla jsem vaše domlouvání s Vladimírem o společném nákupu semen v USA a měla bych prosbu... chtěla bych vyzkoušet Orange Santa, Eva tu odrůdu hodně chválila a v Čechách se sehnat nedá, co jsem koukala... nevím jestli ji tedy mají tam, kde chcete nakupovat, ale pokud ano, mohla bych se prosím přidat?
Díky moc, Elen
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Milan HP - Diamantový Zahrádkář (2887) - 6.138 (?), 4.12.2020 0:42
Elen, Eva mi poslala nějaké tipy na odrůdy rajčat. Spíš zvláštnosti, ale objevil jsem tam Indoor Surprise (Komnatnyj surpriz nebo tak nějak, rusky už jsem zapomněl), nejspíš z Ruska. DTM 55, keříčkový dwarf 50 cm vysoký, 2 - 3 kila z jedné rostliny. Pro mne už je pozdě, ale mohlo by to být zajímavé pro Vás. Nevím sice, kde to objednat, ale to snadno dohledáte. A mám pocit, že to není hybrid. Kdybyste se náhodou rozhodla je objednat, vyměním za Orange Santa, pokud bude. Tedy použiju až příští rok, ale člověk musí myslet dopředu.
Milan HP
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|