Rajčata 2021

Kvark - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (62) - 246.215 (?)
13.4.2021 16:55

Lidi, v jakem pocasi se davaji rajcata do skleniku nebo dokonce ven? Zacina se mi to doma hromadit a bylo by dobry to dat na zahradu, ale to pocasi nic moc. Je jasny, ze mrazy rajce poskodi, ale co treba takove teploty jako ted kolem 5 stupnu ve dne a kolem nuly v noci, nemusi v tom prosperovat, ale jestli to zvladnou a pockaji na lepsi pocasi, nebo to tam proste radsi nedavat a pockat treba na stabilnejsi teploty? Kdy davate do skleniku bez vytapeni nebo uplne ven?

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

Milan HP - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3046) - 6.138 (?), 5.4.2021 10:33

Od koho jste je kupovala? Z Permasemínek? Co já vím, MR mi klíčila stejně jako ostatní semena. Nikdy nedostala VIP zacházení.wink

Milan HP

host - 165.223 (?), 5.4.2021 16:21

Děkuji za odpověď. Kupovala jsem ji na německém eshopu, ostatní zatím vše vzešlo, tak mi to bylo divné. Asi špatná várka. Za rok se zkusím poohlédnout někde jinde. Blanka S.

Milan HP - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3046) - 6.138 (?), 5.4.2021 16:44

Koukal jsem a na Permasemínkách ji nemají. Bohužel mi loni došla semínka, ale já si žádná nevybral z rajčátek. sad

Milan HP

host - 60.111 (?), 5.4.2021 17:25

Mám ještě pár původních semínek Maglia Rosa, která jsem v roce 2017 dostal z Kanady. Také letos jsem tato semena vyséval, bez problémů. Ty Milanovy jsou asi jejich přesevem. Pro příští sezónu budu mít i nová semena.

Vladimír

Eva T. - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (746) - 194.79 (?), 5.4.2021 19:51

Mám dostatok semienok Maglie Rosy, dokonca už aj tohoročnej várky. Klíčivosť dobrá. Výhodou je, že kvety nemusím ešte teraz sáčkovať, nemajú ich a ako čmeliaci prepeliť.

Eva T

Elen. - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (158) - 126.28 (?), 13.4.2021 14:58

Zdravím rajčináře, tak už mám taky úrodu wink

Výsev 15.12., Maglia Rosa 1. plod po 117 dnech od výsevu (a 50 dnech od 1. květu), první plody nechávám dostatečně dozrát, chci vybrat semínka. Heartbreakers je pro mě letos novinka, šel hezky, ale po 3 vijanech se úplně zastavil v růstu. Karlik má u mě po loňsku reparát, jestli po prvních dvou krásných plodech zvládne i něco dál, zatím to není jisté, i když vypadá lépe než loni, kdy se neustále tvářil, že umírá. Dám mu větší květináč. Elen

vzadu 3x Maglia Rosa, vpředu zleva Heartbreakers a 2x Mongolskyi Karlik
vzadu 3x Maglia Rosa, vpředu zleva Heartbreakers a 2x Mongolskyi Karlik

Kvark - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (62) - 246.215 (?), 13.4.2021 16:55

Lidi, v jakem pocasi se davaji rajcata do skleniku nebo dokonce ven? Zacina se mi to doma hromadit a bylo by dobry to dat na zahradu, ale to pocasi nic moc. Je jasny, ze mrazy rajce poskodi, ale co treba takove teploty jako ted kolem 5 stupnu ve dne a kolem nuly v noci, nemusi v tom prosperovat, ale jestli to zvladnou a pockaji na lepsi pocasi, nebo to tam proste radsi nedavat a pockat treba na stabilnejsi teploty? Kdy davate do skleniku bez vytapeni nebo uplne ven?

host - 60.165 (?), 13.4.2021 18:22

Čekat.

Vladimír

host - 168.45 (?), 13.4.2021 20:01

objavila sa mi na stonkach priesad rajčin plesen siva:((co s tym?da sa to zachranit chemickym postrekom?

Milan HP - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3046) - 6.138 (?), 13.4.2021 21:54

Elen, parádička. Gratulace.

Můj MK se rozvalil na 60 cm do šířky a schovává mi zralé plody pod listím. Ty ho a všechny trochu "umravňuješ", ne? Mně to všechno nějak divočí, Arctic Rose, dwarf, co nemá vyrůst víc než metr má u mne 150 cm no a o tyčkových ani nebudu mluvit. Ty by nejraději vyskočily z okna. Ale plodí, zobu rajčata každé ráno k snídani, tak je nechávám na pokoji. Tenhle týden už půjdou na balkón. Kdyby mrzlo, přikryju je netkanou.

Milan HP

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Řezání zahrandních obrubníků10.3.2025
Řezání zahrandních obrubníků8.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?7.3.2025
Obložení bazénu7.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?6.3.2025
Škarabání staré malby11.2.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025