Rajčata 2018
|
|
|
|
|
|
|
Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář (3299) - 173.17 (?) 29.3.2018 4:44
Dataloggerů je plno, ale vesměs jsou hodně drahé. Já mám ten nejjednodušší a nejlevnější (před dvěma lety mně stál cca 450,- Kč). Úplně mně stačí. Dnes už je jistě dražší, ale je třeba hledat- Datalogger DS 100. Používal jsem také digitální teploměr Min-Max made in China, přišel mně na trochu méně peněz, ale pro mne to nebylo ono. Nejsem každý den na zahradě, abych ho mohl vynulovat.
Vladimír
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář (3299) - 173.17 (?), 31.3.2018 7:02
Nadvakrát (v pondělí a ve středu) jsem vysázel 16 keříčkových rajčat do toho mého pařeniště. Zatím se jim daří dobře a doufám, že to bude zdárně pokračovat. Zdá se, že jaro už je tady.
Vladimír
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Eva T. - Zlatý Zahrádkář (746) - 95.36 (?), 31.3.2018 18:45
Heuréka, tak dnes sa mi začala vyfarbovať Maglia Rosa, vyniesla sm ju von na vyfotenie, zatiaľ než som si nachystala foťák, poryv vetra mi ju zhodil na zem, našťastie sa nezlomila, odniesli si to len 3 zelené plody, ktoré by behom týždňa tiež dozreli. Tak som to počítala, prvý kvet rozkvitol 14. februára, tj. pred 43 dňami, čo je pekne skoré dozrievanie. Pridávam aj foto Mongolského Karlika s plodmi (vysiaty 6. januára). V sklenníku mám zatiaľ vysadených 16 koreňov.Prajem veselé veľkonočné sviatky. Eva T
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Eva T. - Zlatý Zahrádkář (746) - 95.36 (?), 2.4.2018 7:44
Pre porovnanie skorosti som 30. novembra vysiala odrody: anglické novinky Pink Charmer(48 dňová), Sugar Gloss(55), Maglia Rosa(55),Stupické skoré poľné(54),Sleeping Lady Dwarf(60), ako prvá rozkvitla Sl. Lady, o 4 dni po nej Maglia rosa a o ďalšie 2 dni Stupice.Tie UK novinky zakvitli podstatne neskôr, majú už tiež nasadené plody, ale predbehli ich aj Tomatoberry, Gardenberry a Štartky vysiate o týždeň neskôr. Všetkým som venovala rovnakú starostlivosť. Takže ako najvhodnejšia pre skoré pestovanie, hoci aj za oknom sa mi zatiaľ javí Maglia Rosa, má nasadených okolo 30 plodov,(od vysiatia po dozrievanie ubehlo 105 dní)dnes budem robiť degustáciu prvého.
Eva T
|
|
|
|
|
|
|
Milan HP - Diamantový Zahrádkář (2879) - 6.138 (?), 2.4.2018 19:18
Evi, to je paráda. To stojí za oslavu. Jak chutnalo? Vlilas mi do žil novu krev: když se to povedlo Tobě, třeba i já mám naději. A protože mám díky Tobě i semínka, už se těším na příští rok.
Vladimír si stěžoval na pomalost načítání vlákna. Nechceš založit nové: Rajčata 2018 - pokračování? Jsi autorkou tohodle, tak to přináleží Tobě. To by na čas vyřešilo tu pomalost. Holt rajčata jsou populární. Já to řeším tak, že si otevřu tohle vlákno a ve druhém okně prohlížeče jiné, na které jsem zvědavý. Třeba i tři najednou.
Jaké má Startka DTM? Já jen jestli to stihne do konce dubna.
Měj se.
Milan
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|