Pre zhodnotenie mojich pokusov z decembrových výsevov. Začína červenať prvá Štartka, tá vonku v kvetináči- zaštipla som ju za 5. vijanom a nechala rásť ďalej 1 spodný výhon. Doteraz má nasadených 15 plodov- 2 sa začínajú zapaľovať.Ďalšia pokusná, vysadená v sklenníku v marci, pred tým veľkým ochladením síce prežila, ale temer mesiac trvalo, než sa spamätala z týždenných dlhých mrazivých dní a nocí teraz už rastie a plody sa zväčšujúPodobne aj Cristal F1- zrejme mali poškodený koreňový bal z chladu. Najrýchlejšie sa spamätala malá chladuodolná Sophies Choice. Záver- ak by hrozili druhý krát takéto dlhodobé mrazy určite by som rastliny vybrala naspäť do kvetináčov. Ostatné, vysadené v sklenníku po 1. Apríli pekne prospievajú, kvitnú a niektoré aj zasadajú, dozreli tam prvé 2 Stupické a zapaľuje sa prvý Pink Charmer F1. Pokusná Maglia Rosa v kvetináči vonku má veľkú násadu plodov- javí sa mi ako najperspektívnejšia pre takéto skoré pestovanie, aj 1 koreňu Stupického sa v kvetináči darí, už dozreli 4 plody a má peknú násadu ďalších, nevylamujem ho, na bočných výhonoch pekne kvitne ďalej. Aj Tomatoberry pekne dozrieva, zasadá a kvitne, Sleeping Lady v nádobe dozrel zatiaľ len 1 plod, ďalšie sú dosť veľké, takže to trochu trvá. Budem porovnávať s ďalšími Trpaslíkmi vysiatymi v januári a februári. Zatiaľ najzaujímavejší sa mi zá Mongolskyi Karlik- plody môžu mať už okolo 100g rast nízky, bujný, vitálny.1 mám v sklenníku a 1 v kvetináči. Nejaké rajčiny som vysadila pokusne aj von na záhon s možnosťou nadokrytia tunelom, príp. kartónom. Eva T