Rajčata 2017
|
|
|
|
|
 |
 |
|
Eva T. - Zlatý Zahrádkář (746) - 141.47 (?), 17.2.2017 7:57
Dúfam, že sa diskusia znovu rozbehne, máme tu zase inverziu, mala som už za oknami tento týždeň okolo 250 kusov sadeničiek, tak som asi tretinu porozdávala priateľom, niečo rozdám neskôr, nech sa starajú-väčšinou majú tiež sklenníky. Vysadené mám : Start, Cristal, Bejbino,Toro, Milica, Harzfeuer,Hildares, Nikizel, Stupicke, Blue berry, Pollicino, Datlo, Santa orange, Supersweet 100,Mandant, Goldkrone, z mäsitých Orange strawberry, Jerguš,Cherokee purple, Black Truffle, Corazone a tento rok prvý krát vychválené Tomatoberry, Kumato F2, Charmant, Rubinku, Sladkuju Devočku, Annu rusian a iné ruské, včera som vysiala ešte nejakých trpaslíkov, ešte budem siať v marci Býčie srdce, Malinowy retro, Torino, Superssteak,Brandywine a po prvý raz nejaké kríčkové na porovnanie chuti. V sklenníku sa mi už podarilo vydezinfikovať záhony dusíkatým vápnom a nadokryť fóliou aspoň na 3 týždne, aby som mohla začiatkom apríla vysádzať.Vyzerá to asi tak, že tentorok budú v sklenníku iba rajčiny a záhrada bude praskať vo švíkoch pár paprík vysadím tento rok von, vysievala som iba pár druhov vhodných pre poľné pestovanie.Tešm sa na ďalšie podnetné príspevky v diskudii.
|  |
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 147.246 (?), 17.2.2017 14:24
Dobrý den, rajčata Cristal jsem koupila také jako Vy u pana Našince AEV VS, nikde jinde jsem je nenašla. Semena a k tomu poštovné, no bylo to docela drahé ale co se dá dělat, když je v obchodech nekoupíte. Příští rok si je také namnožím výštipků.
Píšete, že máte rajče Annu Russian jak Vám chutná a je opravdu tak dobré jak se píše? Hana
|
|
 |
|
 |
 |
|
Eva T. - Zlatý Zahrádkář (746) - 141.47 (?), 17.2.2017 15:43
Tiež ju vysievam prvý rok, ale chvália ju, tak uvidím.Tento rok skúšam veľa druhov, ktoré som doteraz nepestovala pre porovnanie chuti a skorej rodivosti, príp odolnosti. Z asi 62 druhov, ktorých semená mám, budem tento rok testovať asi 40 druhov. Zatiaľ u mňa ešte stále vedú Start, Black Truffle, Cherokee purple, Bejbino, Orange Strawberry, Santa orange... Cristal je dosť skorý a chuťovo v pohode, tak ho pestujem, ale semená sú drahé, ak si ich mám objednávať z Čiech.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 49.39 (?), 17.2.2017 12:15
Teď budete mít rajčohrad :-)
Josef.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 138.131 (?), 17.2.2017 13:40
Také miluju podlouhlé odrůdy, mám z nich ale letos pouze Skvrnité římany a Paprikové.Dnes sem udělala kompletně výsev/je možné, že ještě něco přibude.../
Jsou to Rudomasé z Hané, Růžové srdce, Kapija Rozovaja, KBX,Brutus, Costoluto Genovese, Ruské oranžové, Zamorano,Kosmonaut Volkov, Paprikové,Skvrnitý říman, Tornado,Gallant F1,Canilles F2,Ildi, Rubinka,Taiko, Kalina F1,Ideal, Frodo,Tumbling Tom Yellow. Kateřina Š
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |