Rajčata 2017
|
|
|
|
Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář (10317) - 70.240 (?) 28.1.2017 18:09
Strillo a Policcino už dávat nechci, řekl bych, že je to průměr. Goldkrone je pro mě naprostá "pecka" - spolehlivě sladké žluté rajčátko, prostě perfektní, Datlo jsem konečně sehnal, ale neřekl bych, že všechny odrůdy, které mají na sáčku reklamu "pro mlsné jazýčky" a uvedenou výbornou chuť, jsou opravdu takové. Zatím bych souhlasil s Mandatem, to je vlastně jediná odrůda s takto sladkou chutí u červených rajčat, jiné jsem zatím neměl. Pokud bude Datlo jako Mandat, tak paráda. Spolehlivé je Bejbino, které mi nejvíc vyhovuje velikostí plodů. Vy jste toho odzkoušela určitě mnohem více. Moc rád mám rajčata typu Orkádo, když mají tu svoji optimální chuť.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 243.114 (?), 26.1.2017 23:06
Nic horšího než Cherollu jsem neměla - praská venku i ve skleníku, než dozraje, tak praskne. Nezáleží, jestli zaléváte hodně, málo, pravidelně, nepravidelně...
|
|
|
|
|
|
|
host - 138.131 (?), 27.1.2017 19:18
já sem Cherollu měla venku ve 27Om.n.m, byla sem spokojená, rajčátka nám chutnala, plodnost velká, nenechávám přezrávat, takže moc nepraskala.U mne obecně rajčata praskají minimálně.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář (10317) - 70.240 (?), 28.1.2017 18:09
Strillo a Policcino už dávat nechci, řekl bych, že je to průměr. Goldkrone je pro mě naprostá "pecka" - spolehlivě sladké žluté rajčátko, prostě perfektní, Datlo jsem konečně sehnal, ale neřekl bych, že všechny odrůdy, které mají na sáčku reklamu "pro mlsné jazýčky" a uvedenou výbornou chuť, jsou opravdu takové. Zatím bych souhlasil s Mandatem, to je vlastně jediná odrůda s takto sladkou chutí u červených rajčat, jiné jsem zatím neměl. Pokud bude Datlo jako Mandat, tak paráda. Spolehlivé je Bejbino, které mi nejvíc vyhovuje velikostí plodů. Vy jste toho odzkoušela určitě mnohem více. Moc rád mám rajčata typu Orkádo, když mají tu svoji optimální chuť.
|
|
|
|
|
|
|
host - 192.31 (?), 28.1.2017 18:53
Měla jsem Jak Cherollu, tak Pollicino, Strillo i Datlo. Pollicino a Datlo jsou "datlová", takže bych je nesrovnávala s třešňovými Cherollou a Strillem. Obě skupiny mají svá pozitiva, datlové jsou pevnější, třešňová sladší. Cherolly se nebojte, i když skutečně trochu praská. Pokud ji nenecháte přezrát a nebude trpět přísušky, praskání bude minimální a chuťově je skutečně skvělá. Doporučuji si z obou skupin vyzkoušet po jedné odrůdě.
Renata
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|