Mandat veľmi milo prekvapil svojou nadštandardnou úrodnosťou (v rámci celej rastliny dokonca lepšia, ako napr. u strapcovej Ildi), ako aj svojím nádherným habitusom a nadpriemerným vzrastom - posledné vijany s početnými plodmi sa nachádzali dokonca až vo výške 2,8 m, a bolo ich treba oberať dokonca za pomoci rebríka. :-)))... Oválne plody sú dosť hrubostenné a citeľne tvrdé, no napriek tomu pri jesenných dažďoch pozdĺžne praskali, i keď zasa nie všetky, ale iba niektoré - tie zrelšie. Praskliny sa ale samy zaceliť nedokázali, postupne sa v nich ukázala i pleseň... Chuť bola veľmi príjemná, na môj vkus možno až príliš jemná, chýbala mi tam i výraznejšia rajčinová aróma, no to je necnosť skoro všetkých odrôd tohoto typu. V chuti mi chýbali i výraznejšie kyselinky, no na druhej strane som oceňoval, že táto odroda nebola až tak nevyvážene a jednostranne sladká, ako je tomu napr. u Ildi alebo i u ďalších podobných odrôd... Plody dozrievali postupne, čo ich doslova predurčovalo na priamy konzum, no pri tepelnej úprave sa stratila ich citeľná tvrdosť a oveľa viac sa rozvinula ich chuť a aróma, čím milo prekvapili ešte raz... Prežili i októbrové teploty len tesne nad nulou, plody, ktoré boli obraté ešte nedozreté, v teplej miestnosti postupne "došli" a dozreli (čo zasa u cherry rajčín až také obvyklé práve nie je), a nemali ani sklon k prezrievaniu, mäknutiu a vodnateniu, ako napr. Bejbino... Mimoriadne dobre znášali transport - v uzavretej krabici sa ani nepootláčali, ba ani nepopraskali v teple počas prevážania... Pre úplnosť uvádzam, že boli pestované v pomerne suchej a dosť ťažkej pôde s prímesou ílov na JZ Slovensku vo výške cca 150 m. n. m.