Porovnejte sve sazenice s jinymi pestitely stejnou odrudu

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5585) - 155.12 (?)
13.3.2010 15:40

Lelek lítá po lese  ! Přidávám pár fotek rajčat a papriky. Jelikož jsem nepředpokládal takový průběh zimy, rajčata ze "skorého" výsevu vyletěly jako blázen. Jsou to rané odrůdy určené pro foliáky. Minulý týdej jsem zopakoval výsev rajčat a pokud se počasí neumoudří (otužování venku) tak ty první skončí v popelnici.   Přesadil jsem je do kelímků kde by měly vydržet až do výsadby ven (buduji foliák).

v první řadě BARBADOS, za ním TORO
rostliny jsou silné a kořenový bal slušný - BARBADOS
šoupl jsem je do kelímků...
..ještě papriky - kapie "Turecká"
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5585) - 155.12 (?), 13.3.2010 15:40

Lelek lítá po lese  ! Přidávám pár fotek rajčat a papriky. Jelikož jsem nepředpokládal takový průběh zimy, rajčata ze "skorého" výsevu vyletěly jako blázen. Jsou to rané odrůdy určené pro foliáky. Minulý týdej jsem zopakoval výsev rajčat a pokud se počasí neumoudří (otužování venku) tak ty první skončí v popelnici.   Přesadil jsem je do kelímků kde by měly vydržet až do výsadby ven (buduji foliák).

Maty - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (976) - 92.44 (?), 13.3.2010 15:57

Venku sněží a jak zpíval Nohavica "děcka sáňkují už jenom z povinnosti..." a Vám Mirku za chvíli rajčata pokvetou...
Martin

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5585) - 155.12 (?), 13.3.2010 16:39

U nás se honí mraky a je 5°C. Na květ nasazuje balkonová VILMA.

VILMA
VILMA

ella56 - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (222) - 48.29 (?), 13.3.2010 17:32

Máte pěknou sadbu, ty papriky jsou krásný, já je mám zatím veklé 4 cm a už mě některé uhnily i když jsem je dvakrát zalila Pervicurem, rajský mi doma vždy vytáhnou a jsou moc slabý, ty musím vysít až koncem března rovnou do skleníku, možná že mám doma moc teplo, můžete mi říct jakou máte v místnosti se sadbou teplotu?dík, zdraví Ella

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5585) - 155.12 (?), 13.3.2010 18:46

Přísadu mám v prosklené verandě situované na jih, stříška je z polykarbonátu. Teplota se pohybuje od 16-17°C v noci, na 20-28°C přes den. Rostliny se vytáhly během nedávných slunečných dnů. Co se týče rajčat  "vytahují" se mi taky. Je to trochu piplačka ale pak je "zapustím" co nejhlouběji do sadbovačů a už jsou ó.ká. Přeji hezký večer.

rajčata vysetá minulý týden, zítra už něco přepíchám
rajčata vysetá minulý týden, zítra už něco přepíchám

host - 178.195 (?), 14.3.2010 11:13

dekuji za odpověd na lilek. teda tu přísadu máte nádhernou. já to mám vše v bytě při teplotě asi 22 stupňů. sadila jsem před měsícem a tak pěkné je nemám. rajčátka už budu přepichovat, ale paprika má tak 4 cm. ale do Pulky května to snad vyroste. největší mám melouny. někdo mě říkal že semínka vypěstovaná z loňských rajčat F1 nemají takovou úrodu jak když se vypěstují z nových koupených z obchodu. Máte stím někdo zkušenost? Děkuji Romana

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5585) - 155.12 (?), 14.3.2010 12:53

Pokud se semínka odrůd které chci pěstovat dostanou koupit, tak je kupuji. Semínka vybírám jen u odrůd které nejsou k "mání". V současnosti jsou to dvoje papriky a rajče BARBADOS. Zkušenosti z vlastnostmi F1 v další generaci nemám.

ella56 - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (222) - 48.29 (?), 14.3.2010 22:00

Dobrý večer, děkuji vám pane Mirku za odpověď, budu muset těm mým paprikám ještě přitopit, mám je v pokoji kde je stálá teplota kolem 20°C, možná že i proto mě některé padají, zdraví E

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5585) - 155.12 (?), 15.3.2010 7:06

Dobré ránko paní Ello, ta teplota je podle mne ideální, možná by ctěla v noci trochu snížit.  Podívejte se na tyto zajímavé stránky nejen o paprice. Dělá Vám to jen některá odrůda nebo všechny?

zanpets - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (395) - 39.231 (?), 15.3.2010 10:02
no ja letos mam male sazenicky, tak zbytek co jsem vysela nedavno uz nebudu prepikyrovavat, ale necham je mou starou metodou... az jim bude nekolik pater listi a bude jim tesno, tak az pak pujdou od sebe...
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Tavná pistole Tafix Koventa15.11.2024
Kolikovaci pripravek15.11.2024
Zarubňa vchodových dverí13.11.2024
Pracovní stůl skládací12.11.2024
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?12.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu11.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz