A pak že fáze měsíce nemá vliv... a hle jak velký! Takový zloděj vám může zlikvidovat celou úrodu.
A teď trochu vážněji : Je zajímavé, když jsem přečetl toto téma kolik lidí jsou odpůrci. A kolik jsou ochotní napsat řádků proti. Já do kostela nechodím a zároveň ale nechodím před kostel odvracet lidi od jejich víry.
A teď můj poznatek : Jako kluk jsem měl hlavního koníčka chodit na ryby. Dodnes si vzpomínám na marné docházky kdy nejenže jsem nic nechytil, ale nebyl ani záběr. A to jsme byly dva i tři kluci spolu a návnadu nahodili na různá místa a na různé nástrahy. BYVALO TO PŘI UPLŇKU. A to i odpoledne, když nebyl měsíc ještě na obloze. Ta voda byla jak mrtvá. Naopak noci bez měsíce nebo s malým byly nadmíru úspěšné.Říkával jsem si jak to, že ve tmě jak v pytli najdou nástrahu.
Zahradničím tři roky a chystám se teď řídit lunár.kalendářem. A obsáhlé řádky odpůrců mě neodradí. Mám totiž rád zkušenosti. JSOU NAD ZLATO. Všeobecně. Např. mrkev : první rok celkem dobrá, druhý rok katastrofa a loni jsem se těšil, že bude super. Neboť nať byla perfektní. A ejhle!!! -kořeny jak malíček, i tenší a když byly tlustší, tak zas byly jen 2 cm dlouhé. Zaryl jsem ji.
Tak tolik za mě. Tibor z UH.