Pomáhá lunární kalendář?
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
host - 39.46 (?) 5.2.2013 17:57
Dobrý den, také přispěji svojí troškou do mlýna.
Loni jsme zkoušeli set a sázet podle lunárního kalendáře. dělali jsme pokusy - stejná odrůda mrkve nasetá 2 krát, jednou když měsíc přibýval, cca 10dní pauza a setí když měsíc ubýval. Dřív byla venku mrkev setá při ubývání měsíce, ta druhá lezla o 10 dní později. Brambory jsme sázeli pri přibývání měsíce rodičům, švagrovi- ještě si z nás dělali srandu, vrtěli hlavou, bylo jim to jedno, nikdo tomu nevěřil. My jsme je sázeli při ubývání měsíce a měli jsme je venku dříve, Plíseň jsme neměli -1 krát stříkáno, oni ano- postřik 4 krát. Rajčata sázená ve "špatný týden" chcípala před očima, začala se vzpamatovávat až později.
Určitě mi tady někdo napíše, že je to hloupost, já taky netvrdím, že je to 100% zásluha měsíce. Tchán se směje pořád, švagr taky kroutí hlavou... my to prostě letos znova zkusíme a uvidíme, možná to loni byla shoda náhod a prostě se dařilo. ![smiley smiley](/obrazky/smajliky/regular_smile.gif)
Ale u stromů tomu věřím, když ubývá měsíc- má se stříhat, jinak rána slzí a hůře se hojí. Vávrová
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
|
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
Bláža - Stříbrný Zahrádkář (171) - 253.246 (?), 1.2.2013 11:51, zobrazeno: 81475x
Zdravím, stále čtu o pěstování dle lunárního kalendáře, tak by mě zajímalo jakou s tím máte zkušenost? Je to k něčemu, pozorovali jste nějaký rozdíl? Pokud ano, dle jakého se řídíte, zjistila jsem totiž, že jich je spousta a rozhodně se tak docela neshodují...
Já zatím mohu soudit jen dle řeřichy kterou trvale seji a sklízím. Nikdy jsem však nepozorovala rozdíl. :-)
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
host - 39.46 (?), 5.2.2013 17:57
Dobrý den, také přispěji svojí troškou do mlýna.
Loni jsme zkoušeli set a sázet podle lunárního kalendáře. dělali jsme pokusy - stejná odrůda mrkve nasetá 2 krát, jednou když měsíc přibýval, cca 10dní pauza a setí když měsíc ubýval. Dřív byla venku mrkev setá při ubývání měsíce, ta druhá lezla o 10 dní později. Brambory jsme sázeli pri přibývání měsíce rodičům, švagrovi- ještě si z nás dělali srandu, vrtěli hlavou, bylo jim to jedno, nikdo tomu nevěřil. My jsme je sázeli při ubývání měsíce a měli jsme je venku dříve, Plíseň jsme neměli -1 krát stříkáno, oni ano- postřik 4 krát. Rajčata sázená ve "špatný týden" chcípala před očima, začala se vzpamatovávat až později.
Určitě mi tady někdo napíše, že je to hloupost, já taky netvrdím, že je to 100% zásluha měsíce. Tchán se směje pořád, švagr taky kroutí hlavou... my to prostě letos znova zkusíme a uvidíme, možná to loni byla shoda náhod a prostě se dařilo. ![smiley smiley](/obrazky/smajliky/regular_smile.gif)
Ale u stromů tomu věřím, když ubývá měsíc- má se stříhat, jinak rána slzí a hůře se hojí. Vávrová
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
host - 26.38 (?), 5.2.2013 21:08
Kupte si "Lunární kalendář Krásná paní" je k němu příručka: Měsíc zahradníkem.
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
Moka - (19) - 39.46 (?), 8.2.2013 19:31
Odkaz nemám, četla jsem základy v časopise:
-to, co roste nahoře (rajčata, papriky, zelí) sázím když měsíc příbývá
-to, co roste v zemi (brambory, mrkev, pórek) sázím a seju když ubývá
Přeji Vám hodně úspěchů![smiley smiley](/obrazky/smajliky/regular_smile.gif)
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
host - 71.137 (?), 10.2.2013 17:44
Tohle podtrhuji – s kvalitní metodikou a podmínkami by to i tak bylo velice složité hodnotit, účelové jednorázové pokusy v jedné dvou sezonách nemají velkou vypovídací hodnotu - složité potvrdit, složité vyvrátit, ale dokud na drobném zahradničení nevisí otázka života a smrti, ať si lidé sází třeba podle výsledků, jak hrála Sparta, když si budou chtít myslet, že to k něčemu bude..
DM.
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
jfalta - (39) - 220.94 (?), 5.2.2013 22:31
To, že stejná semena klíčí různě, je strategie rostlin, jak zvýšit pravděpodobnost přežití dalších generací. Kdyby to tak nebylo, měli bychom mnohem méně práce s plevelem.
Lunární kalendář je stejně smysluplný jako horoskop.
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![zahrada.cz](/obrazky/bannery/zahrada_wp_603.png) |
|
|