Pěstování rajčat 2013

kastef - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (262) - 138.131 (?)
12.5.2013 18:47

odrůda Titan je keříková, takže se nevyštipuje, ani nedává k tyči, ale já sem k nim přesto dala vždy krátký klacík a trochu svázala.Keřík je totiž dost poléhavý.Odrůda je spíše náchylnější k plísni, a rádi ji odspodu ožírají slimáci.Lépe by jí bylo, kdyby byla zvrchu krytá, jinak je potřeba postřik proti plísni.Jinak rajčata sou chutná, velmi pevná a vydrží dlouho při skladování.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

seky - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (153) - 132.254 (?), 12.5.2013 9:32

Konečně přikládám fotku ze včerejška, možná někoho zlákám k pěstování v příštím roce, už se nemůžu dočkat, jak budou chutnat. smiley

Balkónové rajče Heartbreakers Vita
Balkónové rajče Heartbreakers Vita

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5585) - 242.167 (?), 12.5.2013 10:54

Moc pěkné, blahopřeji!yes Vypadá to že tato odrůda bude kompaktní a skvěle se hodící pro pěstování v nádobách. Já je mám ještě malé, teprve kvete, možná nějaký malý plůdek. Tvarově se plod podobá Tomatoberry, pokud by tak i chutnalo tak by to bylo skvělé.

A co ostatní odrůdy, jak se daří?

seky - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (153) - 132.254 (?), 12.5.2013 12:27

Jednu Děvočku a Tomatoberry mám v květináči (vysazeny koncem dubna), další vysazeny ke chráněné zdi spolu s Kumatem a Mini San Marzanem 1.května, ostatní čekají na výsadbu na pole. Semínka jsem vysévala 14.3., po měsíci jsem je přemístila i s kelímky do pařeniště. Musím říct, že tam se jim dařilo skvěle. Kumato je z nich takové nejtmavší. Tento víkend celý prší, tak se výsadba posunuje na další, to už snad bude hezky. Přísady mám zdá se mi přerostlé, ale budou otužilé, některé přechovávám stále v pařeništi, ostatní co se nevejdou jsou venku pod přístřeškem už asi 3 týdny.

Marie 60 - (26) - 141.8 (?), 12.5.2013 18:28

Pročítala jsem si teď příspěvky o rajčatech tady a jsem překvápená, kolik druhů pěstujete.Vloni jsem nesadila žádné, ale ty obchodové se nedají jíst, tak letos mám už nasazené, semeno jsem koupila v OBI, nemám žádné zvlaštní o kterých píšete, jen Ildi žluté, o tom jsem tady četla, že by mělo být dobré.Pak mám Titan a Hildares, co mi o nich řeknete, znáte je?Mám je vysázené už venku asi 10dnů, ve foliovým tunelu, prozatím,pak budou odkryté.Vysazené jsou na hrůbku z trávy přidávané pár let, je tam přidané i trocha zeminy a slepičince, z boku jsou nasazené brambory, tak jsem zvědavá, jaká bude úroda.

kastef - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (262) - 138.131 (?), 12.5.2013 18:47

odrůda Titan je keříková, takže se nevyštipuje, ani nedává k tyči, ale já sem k nim přesto dala vždy krátký klacík a trochu svázala.Keřík je totiž dost poléhavý.Odrůda je spíše náchylnější k plísni, a rádi ji odspodu ožírají slimáci.Lépe by jí bylo, kdyby byla zvrchu krytá, jinak je potřeba postřik proti plísni.Jinak rajčata sou chutná, velmi pevná a vydrží dlouho při skladování.

Zdenci - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (491) - 245.32 (?), 12.5.2013 18:55

Pěstovat brambory pod rajčaty mi nepřijde zrovna vhodné. Budete muset pečlivě ošetřovat proti plísni.

Marie 60 - (26) - 141.8 (?), 22.5.2013 17:03

Jsem zvědavá, jaké to bude s tou plísní.Na bramborách, v předešlých létech na tom samém místě, jsem se s plísní nesetkala, vlastně jsem nasadila brambory do nasečené trávy z předešlého roku a pak trávu přidávala k vylezlým bramborám.Letos jsem zkusila nasadit z nedostátku místa i rajčata, přidala jsem trochu zeminy do jámky při sazení.Mám spíš obavy, že rajčata, pokud rychle nevyrostou, tak budou zarostlé těma bramborama, ale ty pak lehnou a rajče poroste do výšky, tak snad k tomu nedojde.Jinak brambory už mi kvetou.

Marie 60 - (26) - 141.8 (?), 24.9.2013 10:09

S mým nápadem, pěstovat na hrůbku z trávy a přidáním malého množství zeminy o kterém jsem už tady psala, jsem spokojená.Hrůbek má asi délku 3m, nasadila jsem nahoru po délce rajčata, po delších okrajích brambory a na kraje šířky cukety.Proti plísní jsem stříkala jednou a to spíš preventivně.S úrodou jsem spokojená, ještě pořád zrají rajčata, brambory jsou sklízené a cukety ještě stále sklízím.Ctěla jsem založit nové téma na pěstování zeleniny při nedostátku místa, ale nějak se mi nepodařilo najít, kde toto téma založit, tak jsem přidala k mému příspěvku z jara.

P.Z. - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (717) - 148.21 (?), 2.2.2013 14:29

Pre toho kto nema na vysev truhliky, celkom dobry napad. Kazdopadne asi bude treba pouzit hranate pet flase.

rudolfhary - (15) - 86.27 (?), 5.2.2013 9:06

Já teda používám seříznuté krabičky od mléka a to jak na výšku tak na stojato a nemůžu si to vynachválit.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?22.11.2024
Inspiraci pro zahradní domky22.11.2024
Obsyp zapuštěného bazénu22.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz