Když to vezmu okolo a kolem tak na konzumaci v čerstvém stavu nám stačí nějakých 15-20 rostlin v květináčích a nějaká ta desítka na záhoně. Zbytek slouží na zpracování a největší část na sušení. Igelitka plodů se po vysušení "smrskne" zhruba na jednu klasickou omniovku 0,7 l. Po loňské sezoně, množství nasušených rajčat a rychlosti jejich konzumace musím konstatovat že 200 rostlin by bylo málo. Kdyby spotřeba pokračovala nastartovaným tempem tak o vánocích je po sušených rajčatech. Já osobně je mám za lahůdku a klidně smlasknu třídecovku sušených každý den.
No jasně, ale zaberou mi doma a na zahradě podstatně méně místa. Fotky jsou někdy z loňského srpna, rajčata nebyla nic moc (problémy na jaře s kroucením listů), jindy jsou i větší
Když to vezmu okolo a kolem tak na konzumaci v čerstvém stavu nám stačí nějakých 15-20 rostlin v květináčích a nějaká ta desítka na záhoně. Zbytek slouží na zpracování a největší část na sušení. Igelitka plodů se po vysušení "smrskne" zhruba na jednu klasickou omniovku 0,7 l. Po loňské sezoně, množství nasušených rajčat a rychlosti jejich konzumace musím konstatovat že 200 rostlin by bylo málo. Kdyby spotřeba pokračovala nastartovaným tempem tak o vánocích je po sušených rajčatech. Já osobně je mám za lahůdku a klidně smlasknu třídecovku sušených každý den.
já vzhledem k tomu, že nepoužívám na rajský postřiky bych nerad riskoval a vedl je na 3 výhony..je to husté a plíseň by jistě nepohrdla, ale když vám to vyhovuje, proč ne
Já nechám rajčata ke přímému konzumu nejen barevně vyzrát, ale navíc pak ještě cirka týden na záhonku, dojde k přezrání a to je pak žrádlo, to už nechutná jak zelenina, ale jak štavnaté ovoce
to u nás jíme rajčata včas, zralá, ale na omak tvrdší - pak když jsou přezrálá tak je to jak bláto, obzvlášť, když si vzpomenu na Tigerellu ta byla nechutná, když byla měkká hold jiný kraj, jiný mrav
No, my nesušíme, takže 40-50 sadeníc stačí pre 5ľudí, ešte sa aj svokrovcom ujde občas .Budem sa na to sušenie pozrieť zbližša... ako na to, čo potom s tým