Papriky ze semínka, co s nimi?
|
|
|
|
|
|
|
|
Jamieee - Zlatý Zahrádkář (622) - 57.240 (?), 17.6.2011 18:14
Gardena dělá domácí set zavlažování na květináčky, nastavíte čas a dobu zavlažování a vodu můžete čerpat třeba z kýble, ideální na domácí podmínky
jinak i prolitý substrát shora vyschne třeba za 10 minut, když na něj svítí sluníčko
a hlavně, kupovaný substrát neobsahuje jílové složky, tj. nezadržuje vodu, proto je daleko obtížnější dodržet optimální závlahu
osobně kupovaný substrát míchám vždy se zeminou
koupený nechte chvíli na sluníčku a máte z něj prach, který když zalijete tak voda pouze proteče skrz
|
|
|
|
|
|
|
host - 105.77 (?), 16.6.2011 16:38
Jinak papriky mi vždy takhle na přímém sluníčku uvadnou. Je něco špatně nebo je to normální jev? Málo zalité? Přitom substrát je zvrchu vlhký...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 105.77 (?), 17.6.2011 17:10
Já nevím, může jim vadit přímé slunce? Snažil jsem se kořeny nepoškodit, možná tak u dvou jsem kořeny potrhal, ale ty zatím vypadají dobře. Večer jsou vždy papriky krásné, jen když na ně praží sluníčko, tak uvadnou. Jak mám tedy postupovat? Mám je nechat doma než povyrostou? Zase naopak když jsou venku mají dost světla a rychle rostou. Nevím, jak toto řešit, abych o papričky nepřišel? :-/ Zvyknout si?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
The_DoctoR - Stříbrný Zahrádkář (102) - 68.17 (?), 19.6.2011 17:20
Tak to asi nebude můj případ, u mne když jsou lístky uvadlé, tak jsou velice křehké, to znamená, že je to asi z nedostatku vody, případně z toho přímého slunce...
Ale daří se jim dobře. A dokonce nasazují na květy, což nevím, jestli je dobře, jestli to mám nechat, nebo nějak zakročit, rostlinky jsou ještě celkem malé a nevím, zda nějakou papričku udrží. Jak dále pokračovat, aby to bylo efektivní?
A ještě další foto je ze spodní části paprik. Jak toto ošetřovat? Nějak zastřihávat tyto malé výhonky, aby rostlinka byla silnější? Jak toto vy odborníci ošetřujete?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|