Papriky na rok 2011
|
|
|
|
host - 117.213 (?) 11.1.2011 12:10
Ziadne tapanie... ja pestujem cca 25 rokov jednu a tu istu papriku... na priamy konzum aj na konzervovanie... zohnal som vtedy asi 8 semiacok... po zasadeni chodilo pol dediny pozerat ake nadherne struky mala paprika, jasne ze pestovana vo foliaku... dlzka do 30cm a nezamenitelna chut... nic chutnejsie som nemal v rukach odvtedy... az vlani sa mi podarilo zistit o aku odrodu slo... je to Nesvadska paprika... po rokoch mierne degenerovala, chut ostala ale velkost plodov je z roka na rok mensia... takze hladam dodavatela tejto odrosy a cudovali by ste sa- marne... zatial...garantujem ze na nu nema ziadna ina odroda chutovo..jasne, potrebuje slnko a teplo...
zdravim, milos
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Jiřina7 - Zlatý Zahrádkář (883) - 141.24 (?), 4.1.2011 17:44
S Polňáskem mám z loňska výborné zkušenosti, odrůda je poměrně raná, semena dobře vzcházela, rostliny byly vyrovnané, zdravé, větší množství plodů na rostlině, chuť dobrá. Dále mám dobré zkušenosti s odrůdou Jiřka F1 (Jiřka pěstuje Jiřku), plody vzhledné, bez deformací, chu´t výborná hlavně v botanické zralosti, stěna silná, vhodné k jídlu za syrova. Výborně chutnaly manželovi. Dříve jsem pěstoval ještě nehybridní Foliku, osivo jsem letos neviděla v nabídce. J.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 117.213 (?), 11.1.2011 12:10
Ziadne tapanie... ja pestujem cca 25 rokov jednu a tu istu papriku... na priamy konzum aj na konzervovanie... zohnal som vtedy asi 8 semiacok... po zasadeni chodilo pol dediny pozerat ake nadherne struky mala paprika, jasne ze pestovana vo foliaku... dlzka do 30cm a nezamenitelna chut... nic chutnejsie som nemal v rukach odvtedy... az vlani sa mi podarilo zistit o aku odrodu slo... je to Nesvadska paprika... po rokoch mierne degenerovala, chut ostala ale velkost plodov je z roka na rok mensia... takze hladam dodavatela tejto odrosy a cudovali by ste sa- marne... zatial...garantujem ze na nu nema ziadna ina odroda chutovo..jasne, potrebuje slnko a teplo...
zdravim, milos
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 175.100 (?), 17.1.2011 13:41
Tak jako loni tak i letos budu pěstovat tyto druhy - Habanero Madame Jeanette, Habanero yellow, Rocoto manzano rojo, Schoko spitz, Jalapeno,Annaheim big chile, Habanero red savina, Ancho poblano, Peter pepper red, Chilhuacle negro, Bhali sikh alii, Fresno,Bulgarian carot, Naga Morich, Infinity. Jedná se pouze o pálivé papriky... mohu doporučit Rocoto manzano..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 115.141 (?), 17.1.2011 21:31
Já vysévám (asi 25 odrůd) do plastů od nanuk. dortů, pak přesadím do kelímků a dopěstovávám na balkoně ve čtyřech akvárkách(slouží jako pařeniště).výsev provádím asi kolem 25 ledna, vysazuji asi 60 sazenic.
|
|
|
|
|
|
|
host - 115.141 (?), 17.1.2011 21:37
A takhe vypadají před výsadbou do foliáku
|
|
|