Papriky - co s nadúrodou?



host - 153.130 (?)
9.11.2010 19:40

Máš pravdu, mě toho zmrzly dva foliáky.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 91.112 (?), 3.11.2010 16:45, zobrazeno: 13464x

Letos se nám opravdu dost urodily, poraďte - co s nimi? Jak je zpracovat? Mrazit, zavařovat... Máte nějaké zaručené jedlé recepty?

Dík za rady, Míša

   
host - 155.12 (?), 3.11.2010 17:03
Mám na Vás dotaz, odkud jste nebo spíše, kde jste doposud ty papriky měla? Papriky někdy zavařujeme (červené kapie, kozí rohy) v nálevu s olejem, jedl jsem z Maďarska papriky plněné krouhaným zelím ale většinou je sníme v čerstvém stavu nebo za čerstva upečeme, naplníme, ugrilujeme nebo jinak ukuchtíme. Hodně záleží jaké odrůdy máte. Mirek
      
host - 76.2 (?), 4.11.2010 9:13

Severozápadní okraj Prahy. Papriky jsem sklízela před 14 dny ze záhonu, některé ještě nebyly dozrálé, tak docházely a stále docházejí uskladněné v boudě. Byly jich 2 zelené přepravky, různé druhy.

Bednu jsem jich už zpracovala - něco do leča, zbytek do mrazáku. Dnes vařím plněné, a pak asi zkusím nějak zavařit.

Míša

         
host - 183.242 (?), 4.11.2010 9:33

Vyzkoušejte plněné zelím v okurkovém nálevu, u nás jdou hodně na odbyt, chlapi je mají moc rádi.

         
host - 133.163 (?), 4.11.2010 10:42
Tak to máte dobrý, u nás v Břeclavi mi už před více než 14 dny všechny papriky (i ve foliáku) i rajčata pomrzly, bylo až -5°C. Počasí zase splnilo svou "povinnost", vše co bylo ještě venku zmrzlo a teď budeme až do ledna chodit v "kraťasách". Mirek
            
host - 153.130 (?), 9.11.2010 19:40

Máš pravdu, mě toho zmrzly dva foliáky.

   
PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6619) - 147.108 (?), 3.11.2010 18:14

Nám se nejvíce osvědčilo základní lečo. Papriky, cibule, rajčata. Rozdusit, do kelímků nebo pytlíků a zmrazit. Podušením se zmenší objem a takto jednoduchý nekořeněný výrobek se dá použít libovolně.

      
host - 155.121 (?), 4.11.2010 9:42

Nebo naplnit mletým masem a zmrazit - a je polotovar na světě!

         
Zera - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (88) - 13.97 (?), 10.11.2010 8:39

Já rozmixuju papriky, zbylá rajčata, cukety,jablka, cibuli,pár stroužků česneku, nějakou feferonku(poměr zeleniny záleží na tom ,kolik čeho mám).Rozvařím, ochutím jako kečup někdy přidám nějaký želírovací prášek.Horké nalplním do menších sklenic jako marmeládu, zavíčkuju a případně ještě steriluju.Používám k párkům, masu,na pizzu nebo do guláše-udělá to výbornou omáčku.50 sklenic je do ledna většinou pryč.Jde to i jenom z paprik, jedla jsem to u příbuzných na Slovensku.Prostě taková Harisa.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Řezání zahrandních obrubníků10.3.2025
Řezání zahrandních obrubníků8.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?7.3.2025
Obložení bazénu7.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?6.3.2025
Škarabání staré malby11.2.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika