Papriky 2014
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 232.120 (?), 9.2.2014 8:47
Tak to já jsem se letos s výsevem neloudal a provedl jsem tzv. zkoušku klíčivosti již asi 30.12.Byly to semínka z loňské odrůdy paradise a jedné z pěkných kapií.Jako další jsem dal vzklíčit zbytky již starších semínek.3 a dokonce víceletých, abych se toho již,,zbavil"Jako první vzešly ty kopie mnou loni vypěstovaných, pak i další.Pak jsem si řekl-no přeci to nevyhodím a pomocí mikrofolníku na okenním parapetu jediného okna a vyhříváním slabých žárovek jsem jim udržoval pěkné teplíčko, které je velmi důležité v začátku po výsevu a než vylezou.Další papriky jsem vysel 18.1.2014.myslím, že jdou taky pěkně.Čerstvé osivo jde nejlíp(Vlasta.Boneta, ale i Oreny, Ornela,Garnet, Sonar)
|
|
|
|
|
|
|
host - 232.120 (?), 9.2.2014 8:55
Pro přesazování z nejmenších sadbovačů do větších se mi letos osvědčila vychytávka(vlastně 2 najednou)Jednak kvůli propadávání půdy z dírek sadbovačů při manipulaci po kuchyni kdy zalévat nosím vedle dřezu, vkládám na dno kousek netkané textýlie a jednak vyvložkuju již vetší sadbovač zhruba čtverečkem 10x10cm ustřiženého pytle od cibule, nebo brambor.Kouzlo spočívá ve snadném vyjmutí a bal je 100%-ně celý a neodpadne.Nutno podotknout, že do prvotního substrátu přidávám ještě krtinec a trochu pěkné půdy ze skleníku a přesátý kompost na velmi jemno.Jirka a Olí
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 232.120 (?), 2.3.2014 19:47
Pane Mirku a i ostatní, kteří byste chtěli můj fígl používat.Toto stačí pouze ve fázi přesazování ze sadbovačů sdružených, než se to dává do samostatných nádobek a nebo kelímků.Tam pak již odpadá pracné vyjmutí rostlinky.Nebudu učit starýho orla lítat ale pro začínající: kelímek nebo jiný plastový obal se mírně promačká a s rostlinkou mezi prsty obrátí dnem vzhůru.Pokud je dostatečně rozvinutý kořenový systém a půda není jen samý lehoučký substrát, rostlinka sama vyskočí jak po másle.Pokročilí tedy prominou. :-):-):-) J a Olí.Dovolím si ještě připojit foto naší sadby paprik a též na celou sadu nad sebou, kde mám i celer a další.
|
|
|
|
|
|
|
host - 232.120 (?), 2.3.2014 19:52
A ještě popisovaná věžička
|
|
|
|
|
|
|
host - 227.111 (?), 27.5.2014 6:56
No jsou tedy krásné. Podle hlíny je vidět, že moc nezaléváte. Nemají být tedy papriky v dost vlhkém prostředí? Dagmara
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
snip*lli - (9) - 15.82 (?), 9.2.2014 13:01
Dobrý deň, na tomto fóre som nový a aj celkovo v pestovaní zeleniny som relatívne začiatočník. Ale teraz k paprikám: Zasadené mám z 50% Chilli papriky :D a z 50% sladké (Slovakia, Purple Beuty Sweet, Oda sweet a rôzne NoName odrody). Dátumy výsevov: 26.12.2013 - Capsicum Pubescens(Rocoto Brown), 5.1.2014 - Capsicum Chinense(Bhut Jolokia White, Bhut Jolokia Purple, Bhut Jolokia Peach, Trinidad Scorpion Butch Tailor, Habanero Tasmianian Red #2, Bolivian Bumpy), 24.1.2014 - Capsicum Annuum(Purple Beuty Sweet, Oda Sweet, Mulato Isleno, Black Pearl, Black Cuban, Black Prince, Slovakia, a rôzne NoName odrody). Ešte budem v priebehu nasledujúcich dní sadiť Palermo a Bishops Crown. Semienka pred zasadením máčam v Lignohumáte alebo Harmančekovom čaji (8+hod.). Rastlinkám svietim 36W 3250lm žiarivkou(120 cm)6400K - 18/6. PS: Fotky sú z 5.2.2014.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|