Paprika - deformacia listov
|
|
|
|
|
|
|
|
Jozef61 - (1) - 51.246 (?), 23.5.2010 13:12, zobrazeno: 45637x
Dobry den prajem. Poprosil by som niektoreho skuseneho kolegu o radu. Po cca 3 tyzdnoch vo foliovniku sa mi zacali deformovat mlade listy papriky. Tesne po vysadbe ich napadli vosky, tak som ich postriekal s Karate, vosky zmizli. Potom co sa mlade listy zacali deformovat som na rastliny aplikoval Omite (pred 2 dnami). Podla mna sa ziadny efekt nedostavil. Jedna sa o viac druhov papriky, konkretne na obrazku je chalapeno sadene v kvetinaci, hnojene granulovanym mastalnym hnojom ako zaklad, neskor liadok a krystalon kvet a plod.
Vopred Vam velmi pekne dakujem za pomoc
|
|
|
|
|
|
|
nerglova - (22) - 174.216 (?), 23.5.2010 17:27
Včera jsem někde četla, že odborník na papriky - vypěstoval maxi papriku, ale jméno si již nepamatuji, se řídí při hnojení listy. Když jsou světlé, tak je hnojiva málo a když se kroutí, tak je pohnojeno moc. Nehnojil jste?? Uvidíte, co vám napíší ještě jiní pěstitelé, ale já jsem zrovna včera narazila na tuto informaci. Lenka
|
|
|
|
|
|
|
host - 51.246 (?), 23.5.2010 21:57
Dakujem za odpoved. Je celkom mozne, zesom papriky tak trochu "prehnojil".
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 69.62 (?), 24.5.2010 0:13
Já mám na části paprik to samé a přitom všechny měly stejné podmínky. Stejný substrát, stejnou zálivku, stejné teplo. Jen na těch zkroucených byly mšice a tak předpokládám, že nějak poškodily zárodky listů a to se na nich projevilo, až když vyrostly. Teď jsem zvědavá, jaké budou další listy.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 69.62 (?), 24.5.2010 10:47
To Vám budu oponovat. Všech 40 paprik mělo naprosto stejné podmínky, a nehnojeno, a ta kudrnatost listů se projevila jen u těch, kde byly mšice. Už jsou zlikvidované (ty mšice :-)) tak budu čekat na další listy, jestli to bylo skutečně od těch neřádů. Ale myslím, že jo. Uvidíme.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 201.179 (?), 4.5.2014 19:03
Dobrý den, po přečtení tohoto příspěvku mám dylema. Listy paprik mám světlé (málo hnojiva) a zároveň se kroutí kraje listů ke středu (moc hnojiva). Co teď? Vypěstoval jsem si ze semínek 6 párů a asi v půlce dubna je dal do skleníku. 5 z nich má stejné příznaky a ta šestá zatím vypadá dobře. Na podzim jsem skleník pohnojil ovčím hnojem. Dnes jsem je kontroloval a na žádného škůdce jsem nepřišel. Nemá někdo podobný problém?? Děkuji za rady Fiala
|
|
|
|
|
|
|
host - 250.252 (?), 8.6.2014 20:56
Dobrý den, mám stejné příznaky na paprikách. Mám to na paprikách každý rok, myslím, že tam budou mšice. Stříkám Mospilanem, opakuji 2 dny za sebou a listy pak začnou růst normálně.
|
|
|
|
|
|
|
host - 235.64 (?), 30.5.2010 22:15
Mate tam roztoče, loni se sen dostal z jihu. karate mepomože, použijte nurel. omitte by mel zabrat
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|