Paprika - deformacia listov

nerglova - (22) - 174.216 (?)
23.5.2010 17:27

Včera jsem někde četla, že odborník na papriky - vypěstoval maxi papriku, ale jméno si již nepamatuji, se řídí při hnojení listy. Když jsou světlé, tak je hnojiva málo a když se kroutí, tak je pohnojeno moc. Nehnojil jste?? Uvidíte, co vám napíší ještě jiní pěstitelé, ale já jsem zrovna včera narazila na tuto informaci. Lenka

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
Jozef61 - (1) - 51.246 (?), 23.5.2010 13:12, zobrazeno: 45641x

Dobry den prajem. Poprosil by som niektoreho skuseneho kolegu o radu.  Po cca 3 tyzdnoch vo foliovniku sa mi zacali deformovat mlade listy papriky. Tesne po vysadbe ich napadli vosky, tak som ich postriekal s Karate, vosky zmizli. Potom co sa mlade listy zacali deformovat som na rastliny aplikoval Omite (pred 2 dnami). Podla mna sa ziadny efekt nedostavil. Jedna sa o viac druhov papriky, konkretne na obrazku je chalapeno sadene v kvetinaci, hnojene granulovanym mastalnym hnojom ako zaklad, neskor liadok a krystalon kvet a plod.

Vopred Vam velmi pekne dakujem za pomoc

Deformace listů papriky
Deformace listů papriky
Deformace listů papriky
Deformace listů papriky
Deformace listů papriky
Deformace listů papriky
Deformace listů papriky
Deformace listů papriky
Deformace listů papriky
Deformace listů papriky

nerglova - (22) - 174.216 (?), 23.5.2010 17:27

Včera jsem někde četla, že odborník na papriky - vypěstoval maxi papriku, ale jméno si již nepamatuji, se řídí při hnojení listy. Když jsou světlé, tak je hnojiva málo a když se kroutí, tak je pohnojeno moc. Nehnojil jste?? Uvidíte, co vám napíší ještě jiní pěstitelé, ale já jsem zrovna včera narazila na tuto informaci. Lenka

host - 51.246 (?), 23.5.2010 21:57

Dakujem za odpoved. Je celkom mozne, zesom papriky tak trochu "prehnojil".

Kšely - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (216) - 214.135 (?), 23.5.2010 22:20
Dobrý večer. Soudila bych, že je máte přemokřené a v noci je stále zima. Při vysoké vlhkosti se mohou listy takto kroutit.MH

host - 69.62 (?), 24.5.2010 0:13

Já mám na části paprik to samé a přitom všechny měly stejné podmínky. Stejný substrát, stejnou zálivku, stejné teplo. Jen na těch zkroucených byly mšice a tak předpokládám, že nějak poškodily zárodky listů a to se na nich projevilo, až když vyrostly. Teď jsem zvědavá, jaké budou další listy.

Milan Boštička - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (165) - 119.49 (?), 24.5.2010 9:27

Tato deformace je jednoznačně způsobena přehnojením celkovým, nebo nevyváženým hnojením. Pozor rovněž je tam mšice (zdá se na jednom obrázku)

host - 69.62 (?), 24.5.2010 10:47

To Vám budu oponovat. Všech 40 paprik mělo naprosto stejné podmínky, a nehnojeno, a ta kudrnatost listů se projevila jen u těch, kde byly mšice. Už jsou zlikvidované (ty mšice :-)) tak budu čekat na další listy, jestli to bylo skutečně od těch neřádů. Ale myslím, že jo. Uvidíme.

host - 201.179 (?), 4.5.2014 19:03

Dobrý den, po přečtení tohoto příspěvku mám dylema. Listy paprik mám světlé (málo hnojiva) a zároveň se kroutí kraje listů ke středu (moc hnojiva). Co teď? Vypěstoval jsem si ze semínek 6 párů a asi v půlce dubna je dal do skleníku. 5 z nich má stejné příznaky a ta šestá zatím vypadá dobře. Na podzim jsem skleník pohnojil ovčím hnojem. Dnes jsem je kontroloval a na žádného škůdce jsem nepřišel. Nemá někdo podobný problém?? Děkuji za rady Fiala

host - 250.252 (?), 8.6.2014 20:56

Dobrý den, mám stejné příznaky na paprikách. Mám to na paprikách každý rok, myslím, že tam budou mšice. Stříkám Mospilanem, opakuji 2 dny za sebou a listy pak začnou růst normálně.

host - 235.64 (?), 30.5.2010 22:15

Mate tam roztoče, loni se sen dostal z jihu. karate mepomože, použijte nurel. omitte by mel zabrat

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Tavná pistole Tafix Koventa19:12
Kolikovaci pripravek18:23
Zarubňa vchodových dverí13.11.2024
Pracovní stůl skládací12.11.2024
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?12.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu11.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz