Mal som rovnaký problém.
Žiadna uhorka nezačala poriadne rásť, napriek tomu, že včielky pilne pracovali. Opelené teda boli. Rovnako hnojené a zalievané.
Tak som urobil radikálne riešenie. Najskôr som riadne preriedil rastliny ako také (sadili sme 2-3 semienka do jamky, vytrhal som celé rastliny tak aby zostali len po jednej na "jamku").
Následne som zostavájúce rastliny riadne preriedil. To znamená, že hlavný výhonok som skrátil za 5-6 listom. A bočné výhonky (keďže mám odrodu, kde na hlavnom sú len samčie kvety) som nechal len 1-2. A aj tie po pár plodoch skracujem. Navyše pravidelne sledujem nové výhonky (uhorka je v tomto neskutočná - za pár dní vyrobi hotový prales) a tie buď skacujem alebo rovno celé ulamujem (ak je toho príliš veľa).
Táto starostlivosť a riadne presvetlenie (cca 80% rastlín a výhonkov som vyhádzal) priniesla svoje ovocie. cca týždeň potom začali rásť konečne poriadne uhorky. A aktuálne je toho toľko, že to nestíhame jesť.
Úplne optimálne to ešte nie je (niektoré rastliny sú horšie prístupné a tak ich nestíham dobre sledovať a upravovať), ale budúci rok zmením miesto v sklenníku a hádam to bude ešte lepšie. Daňou za tohtoročnú neskúsenosť (tešil som sa s bujarej uhorkovej vegetácie) je to, že prvé uhorky sme mohli mať 2-3 týždne skôr... ale čo už... ich vôňa a chuť dáva zabudnúť na chyby pri pestovaní... :-)
Keď sa uhorka totiž vyčerpáva do mnohých výhonkov (ich výživu a rast) tak žiaľ úroda bude biedna (ak vôbec nejaká)...