Okurky - nemoci nebo chladno?
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 105.22 (?), 25.5.2010 23:04
Ještě dodám, že mi dnes paní, která prodává na trhu přísady řekla, že je to nemoc těch okurek, že jsme měli všichni včas okurky postříkat. Tak nevím.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 167.146 (?), 26.5.2010 22:20
Ano mam skusenosti s vysievanim uhoriek do kelimkov, pouzivam male od jogurtov, poslednych asi 5 rokov uhorky predpestovavam v kelimkoch a vysadzam az pri priaznivom pocasi cize u nas vcera 25. 5. Vysievam do kupenej zeminy zmiesanej s obycajnou hlinou a trochou kompostu, do kelimku 2-3 semienka, klicia zakazdym bez problemov, dobre skusenosti mam s odrodou CHarlotte, dobre rodi a ma vybornu chut, prerastene plody pouzivame aj na salat. Vyhody takehoto pestovania su podla mna v tom, ze si pripravite presne mnozstvo ktore potrebujete na vysadenie, pripadne nejaku rezervu, pri nepriaznivom pocasi ich ulozite do tepla a sucha a vysadite az vtedy ked je to bezpecne, pri vysadzani pouzijete lubovolny spon vzdialenost sadenic jednu od druhej a vsetky vam pekne rastu a este mate naskok predpestovanych sadenic uhoriek. Ak sejete semienka rovno do zeme nikdy nemate zaruku ze vam to aj vyrastie co sa zvlast vyrasne prejavilo v tomto majovom abnormalnom pocasi. Kazdemu odporucam aby si aspon cast uhoriek predpestoval do nejakych ci uz kelimkov alebo sadbovacou a sam uvidi vyhody tohto sposobu pestovania.
Vsetkych pestovatelov zdravi
Afer
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
ontario - (2) - 186.105 (?), 27.5.2010 11:35
Dobrý den, domnívám se že pod letošní problémy se podepsala islandská sopka a její spád popílku pomocí deště na začátku tohoto deštivého období.Jsem ze západního Slovenska, kde teploty jsou podstatně vyšší a okurky měly již 2 pravé listy a nyní většina je uschlá jako tabák, rovněž na listech viniče jsou patrné stopy popálení, na cibuli apod.Jestliže se jedná po popílek, tak ten určitě je s přídavkem sirných sloučenin a proto toto popálení. Je to můj názor na situaci-podpoří mě někdo ? Podsel jsem znovu-měl jsem zásobu rezervního osiva, ale vím, že mnozí osivo marně schánějí.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
roman.h - (24) - 6.16 (?), 30.6.2012 21:35
Přidal bych se do této diskuze, zda mi někdo poradí o jakou nemoc případně nedostatek prvku se jedná.Zatím je to na jedné sazenici.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 62.91 (?), 30.6.2012 21:50
Ano, s největší pravděpodoností jde o nedostatek hořčíku. Pokud by jste jej chtěl doplnit (není to tak zlé), tak dobrým a běžným hnojivem je kieserit (MgSO4, rozpustné ve vodě). Rozpuzstil bych trochu ve větším sudu a nějaký čas tím zaléval. Pokud by jste si nebyl jistý, dejte vědět a časem bych to dohledal.
Milan
|
|
 |
|
 |
 |
|
roman.h - (24) - 6.16 (?), 1.7.2012 7:33
Díky za reakci, hned to jdu udělat, něco s hořčíkem doma najdu.
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|