Okurky na plné slunce?

host - 53.209 (?)
8.4.2009 16:36

Tak to jsem asi loni takové okurky koupil - co nebyly celou dobu zalévány:-)) protože jsem byl najaře 3 měsíce mimo domov, musel jsem v létě poprvé po 20ti letech nakládačky koupit. skoro všechny skleničky jsou ještě ve sklepě... nedaly se s těmi co pěstuji - Charlotte vubec srovnat - malé, uvnitř suché plody.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
babinaR6 - (4) - 143.252 (?), 7.4.2009 8:15, zobrazeno: 20944x

Mám zahradu již 10 let, vždy jsem dávala okurky na plné slunce. Teď jsem někde zahlédla doporučení, že okurky mají rády stín, nebo polostín.  Je pravda, že vypařují hodně vody, velká listová plocha. Poradí mi někdo, co je správně? Děkuji, babina R6

host - 16.190 (?), 7.4.2009 9:19

Já nemám stín ani polostín na zahradě a mám úrodu vždy pěknou.Spíš spoléhám na provětrání záhonu-to je na možnost rychlejšího proschnutí listů po dešti a ranní rose

PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6619) - 70.100 (?), 7.4.2009 11:30

Nesmysl, Moravané radí pro okurky  "Navch ohníček, vespod rybníček".

host - 235.249 (?), 7.4.2009 12:40

To bude nějaký nesmysl.

host - 16.190 (?), 7.4.2009 13:00

To se myslí takto: okurku zalévat ke kořenům, co nejméně na list, protože s okurkami je to podobné jako s vinnou révou. Vlhký list, palčivé slunce a během chvilky je příznak plísně. Proto ti, kteří okurky sází ve velkém dokonce okurky nezalévají vůbec, jako můj soused. Musím objektivně přiznat, že má +- stejnou úrodu jako já, který poctvě zalévá pod listy.

host - 53.209 (?), 8.4.2009 16:36

Tak to jsem asi loni takové okurky koupil - co nebyly celou dobu zalévány:-)) protože jsem byl najaře 3 měsíce mimo domov, musel jsem v létě poprvé po 20ti letech nakládačky koupit. skoro všechny skleničky jsou ještě ve sklepě... nedaly se s těmi co pěstuji - Charlotte vubec srovnat - malé, uvnitř suché plody.

host - 40.188 (?), 11.4.2009 13:43

Dobrý den, připojím dotaz at nemusím zakládat nové okurkové téma:))Letos poprvé budu dávat okurky-přítel mi přivezl nějaký druh jsou tenké asi 1cm a dlouhé, tak 15cm.Zřejmě nějaký druh hadovek-nevím-jsou z východu.Krásně v kelímku rostou a už mají, tak 6cm.Jak se prosím okurky pěstují-na zemi je nechat plazit jako melouny anebo se může třeba jako rajče k tyči?nemám stím absolutně žádné zkušenosti-jsem teprve druhým rokem zahradníček:)) ještě druhý dotaz zda se nějak taky vyštipují nebo zkracují-nebe jen tak volně jako melouny.Moooc děkuji za rady a přeji bohatou úrodu.Jééé vlastně ještě jeden dotaz-kolik je na jednom šlahounku okurek... jen zhruba, at vím kolik sazeniček dát:)) Ivettt

host - 55.26 (?), 16.4.2009 21:17

Ivett, okurky vedu na kari síti, ale stejně mi je plíseň dříve nebo později zlikviduje. Kolik okurek vyroste na šlahounu - podle toho, kdy plíseň zaútočí a podle toho, jestli máš salátovky nebo nakladačky. Určitě vyštipovat, jinak naroste prales. Kolik sazeniček - to zase záleží na tom, jak velkou máš rodinu a jak velcí jsou jedlíci okurek. Rady asi napendrek, viď, ale to se holt nedá. Zkoušet a zkoušet a pak se už vypracuješ. Ještě bych doporučila buď si koupit nějakou literaturu nebo aspoň časopisy s touto tématikou, taky internet není špatný. Držím palečky, ať se daří!

host - 231.226 (?), 17.4.2009 7:38

Dobrý den... uhorky volne na zemi zaberajú viac miesta a horšie sa oberajú / šlape sa po šlahunoch/ ale venuje sa im menej času... kto má velkú záhradu, nemá problém... Ja ich dávam na naklonenú KARI sieť, a to preto že na slnečnej strane je kopec listov, pri polievaní rýchlo obschnú listy, a z druhej strany ich vidím pekne vysieť a praktický ani nemusím prehrabávať listy.mám malú plochu na sadenie tak na okraj záhonu dávam 3 Kari siete vedla seba t.j. asi 7,5 m a sadenice tak asi 70 cm od seba... zaštipne sa to asi za 4 -5listom a tak sa rozrastu... na tejto stene mam lepší prehlad o napadnutých listoch ktoré prieb. vyštiknem... aj z takejto malej plochy a bez starostlivosti mam celkom slušnú úrodu... iba jednu relativnú nevýhodu to má, že nenakladám naraz 20 sklenic ale postupne ako sa darí... Ak nezabudnem pridám aj recept na perfektné nakl.uhorky, má výhodu v tom, že sa nerobí žiadný nálev... Všetko sa naskladá do tolko sklenic kolko práve je, chvílu sa nechá sterilizovat a JE TO... hlavne sa nekazia a každý si ich pochvaluje /tým istým sposobom sa nakladaju aj rezy z prerast, uhoriek však do šalátu je škoda rezat pekné malé uhorky... Juraj

host - 40.188 (?), 17.4.2009 19:09

Ďakujem velmi pekně za milé rady:)) a receptíky:))) takže si koupím síť.Ještě se vrátím k tomu vyštipování-asi to tedy roste jako melouny-listy pěkně zasebou s květy a až bude 5list, tak to zaním ušmiknu?to bude, ale krátké ne?Rajčata se vyštipují ty zálistky, ale tohle má jistě jiný růst a zálistky to nemá-poradíte prosím ještě-jinak také přeji zdravou úrodu!!! a hodně sluníčka!!!

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Řezání zahrandních obrubníků10.3.2025
Řezání zahrandních obrubníků8.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?7.3.2025
Obložení bazénu7.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?6.3.2025
Škarabání staré malby11.2.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz