Okousané nové listy u papriky?

host - 193.103 (?)
26.6.2011 13:40

moje zkusenost je takova, ze mospilan je na msice funkcni i v mensi koncetraci, takze ten pytlik otevrete, naberte nejake mensi mnozstvi tak nejak odhadem treba tu 1/6 a rozmichejte ho v litru vody. pokud to bude min treba jen pulka predepsane koncetrace, tak to furt bude fungovat. stejne tak bude fungovat pet let starej mospilan, kterej byl otevrenej skladovanej v suchu a chladu. ja to odhaduju podle toho jak moc ten roztok smrdi. pokud to udelate dukladne, tj postrikate rostlinu kompletne i odspodu listu tak ta opakovana aplikace bude vicemene zbytecna.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

The_DoctoR - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (102) - 105.95 (?), 25.6.2011 13:45

Tak jsem tam našel tyhle malinké zelené potvory. Co to je? Bylo jich tam asi 6, pouze na jedné paprice, všechny jsem zlikvidoval, ale nevím, zda mám ještě použít postřik a případně jaký? Vůbec nevím, co to je za potvory.

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5588) - 155.12 (?), 25.6.2011 15:03
Mšice.

host - 105.95 (?), 25.6.2011 16:47

A co na ně? Mám papriky postříkat i když jsem je odstranil? Díky

host - 105.95 (?), 25.6.2011 17:21

Namíchám si mospilan, i sáček vyjde na 6l, co budu dělat s tím zbytkem? Dočetl jsem se, že aplikace maximálně 2x a to po týdnu. Mohu nějaký čas, třeba do příštího roku skladovat namíchaný mospilan v 5l kanystru? Nebo je tímto nějak ohroženo jeho složení? Děkuji

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5588) - 155.12 (?), 25.6.2011 19:56
Pokud máte dost času tak mšici zlikvidujte ručně. Postřik je lepší nějaký tekutý a malou injekční stříkačkou s jehlou si naměříte potřebné množství. Stejně tak se dá využít inj. stříkačka na odměření prášku. Vyndáte píst, zaslepíte otvor a nasypete prášek. Pak už jen odečtete podle stupnice požadované množství na přípravu postřiku, a nemusíte ho dělat celý. Jaká je účinost rozdělaného postřiku s odstupem doby Vám už neřeknu. Pirimor se dostane v samorozpustných sáčcích které vhodíte do ručního postřikovače a zalejete vodou, nebo se přímo postřikovač s pytlíkem dostane koupit, jen nalejete vodu.

host - 105.95 (?), 26.6.2011 13:20

Tak jsem namíchal vše, zbytek jsem si nechal v 5l kanystru. Postříkal jsem papriky všechny i ty, které mšice neměly. Nevadí to?

host - 193.103 (?), 26.6.2011 13:40

moje zkusenost je takova, ze mospilan je na msice funkcni i v mensi koncetraci, takze ten pytlik otevrete, naberte nejake mensi mnozstvi tak nejak odhadem treba tu 1/6 a rozmichejte ho v litru vody. pokud to bude min treba jen pulka predepsane koncetrace, tak to furt bude fungovat. stejne tak bude fungovat pet let starej mospilan, kterej byl otevrenej skladovanej v suchu a chladu. ja to odhaduju podle toho jak moc ten roztok smrdi. pokud to udelate dukladne, tj postrikate rostlinu kompletne i odspodu listu tak ta opakovana aplikace bude vicemene zbytecna.

host - 105.95 (?), 26.6.2011 17:28

snažil jsem se nastříkat každý list, prý mospilan stačí nastříkat zeshora na list, prý působí i na druhou stranu, nevim, co je na tom pravdy :)

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz