Nezralá rajčata - vaření?

PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6578) - 9.142 (?) 
6.10.2022 9:30

Tedy osobně nemám zapotřebí na sobě zkoušet, kolik jakého jedu snesu. A solanin údajně mrví klouby, což je snad prokázané, stačí mi co zkonzumuju v bramborech a nepotřebuju dráždit hada. Zelená rajčata prostě jdou na kompost přesto, že ty poslední plody se snaží být co nejkrásnější a je jich taková škoda...

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

Milan HP - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2883) - 208.138 (?), 6.10.2022 17:56

Za sebe řeknu, že já zelená taky nekonzumuju, ani v čalamádě. Ani ne tak kvůli starosti o klouby (ty už jsou v háji stejně), ale spíš protože mi silně nechutnají. Nechávám rajčata dozrát uvnitř. Dostal jsem jednu sklenici čatný ze zelených rajčat, ale už i ta barva mi přijde moc "vojenská", tedy nic lákavého. Dva roky v zeleném stačily.laugh

Zatím ale je mám na keřích, stejně jako zbylé papriky, především kapie a bachratky. Jsem toho názoru, že na rostlinách je jim stále lépe než uvnitř. Jakmile bude předpověď na mráz, sklidím. Loni mi uvnitř došly i kapie. Ne dokonale, spíš tak napůl, ale nebyly hořké. Jasně, některé jsem musel vyhodit, ale to bylo pořád přijatelné procento. 

Milan HP

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Tavná pistole Tafix Koventa15.11.2024
Kolikovaci pripravek15.11.2024
Zarubňa vchodových dverí13.11.2024
Pracovní stůl skládací12.11.2024
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?12.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu11.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024