Nemoc hadovek (okurky)
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 43.107 (?), 7.6.2012 7:03
Skleník jsme vykouřili, ještě teď ráno jsme okurky s přítelem kontrolovali a žádná sviluška na tom není. Mají to pouze 3 okurky z 11, a mají to jak Saladin tak Superstar.Rostliny se vyvyjely normálně, jako ostatní, akorát teď udělaly tohle. loni jsme svilušky měli, stříkali jsem postřikem Omite a okurky rostly normálně dál. Letos jsme koupili znovu, ale ještě nestříkali. Myslíte tedy, že máme raději preventivně postříkat?Jak říkám, zatím tam nic není, jak včera tak dnes jsme to kontrolovali.
|
|
|
|
|
|
|
host - 228.47 (?), 29.8.2016 19:25
zdravím všechny, já mám zase problém, že mi račaly vyrůstat hadovky ve skleníku bez dužiny semen, jen je v nich jakási vlhká pěna.
Neví prosím někdo co to je za problém a jak jej vyřešit??
|
|
|
|
|
|
|
host - 182.126 (?), 25.7.2012 17:04
mam jinej problém na hadovce začíná hnít spodek stonku a brzy uhyne celá vzrostlá rostlina za krátkou dobu odešly tři
|
|
|
|
|
|
|
rosta.k2 - (1) - 54.139 (?), 26.7.2012 14:40
Také se připojím s dotazem. Hadovky ve skleníku žloutnou, spoustu malinkých plodů zežloutlo. Rostliny navíc přes den hrozně uvadají, přes noc se jakštakš zmátoří a takhle to jdem dokola. úpal by mít neměly, přes skleník je natažené stínovka a vlůáhy mají také hodně. Včera jsem na rostlinách objevil drobné pavučinky s hnědými tečkami, nejvíc v paždí listů, ale i na listech. Může se jednat o svilušky? A případně způsobují tohle uvadání a žloutnutí ony? Přikládám foto na celou rostliny...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 216.226 (?), 26.7.2012 15:00
Jestli se ke sviluškám nepřidala i houbová choroba "vadnutí okurek".
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
m3f - Diamantový Zahrádkář (5585) - 133.163 (?), 26.7.2012 15:31
Tak takhle se mi choval cukrový meloun ve foliáku, nakonec skonal s úplně hnědým stonkem a zničeným kořenovým systémem, an to byla roubovaná rostlina. Previcurem postřikujete rostlinu nebo proléváte zem?
V tomto případě už rostlina nemá listovou plochu takže proto doporučuji ostříhat, zda ji půjde zachránit je otázka, každopádně sviluška se podepsala velmi silně.
Na hadovce ve foliáku mi v půlce rostliny začalo jakoby zahnívat 20 cm stonku, to jsem ošetřil Rovralem, Previcur mne nenapadl.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
m3f - Diamantový Zahrádkář (5585) - 242.167 (?), 26.7.2012 16:35
Teď při návratu domů jsem zabrousil do skleníku a objevil úplně hnědý stonek roubovaného melounu, hned jsem si vzpoměl na tuto diskuzi. stonek jsem ustřihl a rostlinu lehce vytáhl ze země, stejně jako ten cukrový. Jenže tady to nabralo nenápadnější formy, rostlina uhynula od víkendu dosti rychle. Ošetřoval jsem proti sviluškám a tohle mne vůbec nenapadlo, spíše jsem o tom nevěděl, takže už jsem opět chytřejší. Vloni jsem řešil plíseň a rostliny mi likvidovaly svilušky, letos svilušky a přidalo se něco dalšího. Plod jsem sklidil, bohužel není sladký, kdoví jak dlouho už ho rostlina neživila. Mám tam ještě jednu a preventivně proliji zem okolo ní Previcurem, protože má násadu nových plodů.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|