Zdravím.
Také jsem si dýně oblíbila a rozšířila to i do širší rodiny. Zkusila jsem prvně Hokkaido, pro děti do příkrmů, pro nás na polévku. Postupně jsem se to naučila používat víc (kompot s anannasovou trestí opravdu ne). Nejčastěji ji dávám do polévky, ale nejenom čistě dýňovou, ale nakrájenou na kostky s jinou zeleninou, taky třeba půl na půl do vařených brambor na bramborovodýňovou kaši, pečenou na plechu jako přílohu k masu. A oceňuji to, že se rozváří a zahušťuje pokrm, takže dělám i pseudosvíčkovou a pseudorajskou - bez moučného bešamelového základu.
Mám klasickou Hokkaido, pak od Sema ty dvě muškátové (Liscia a Serpentine), ty bych hodnotila jako lepší, Sweet Dumling vůbec nezaplodila, letos zkusím znova. Na podzimní výstavce v místním zahradnictví byla celá škála odrůd, něco vypadalo velice jedle, něco velice dekorativně, určitě si pořídím další.
Tyto maloplodé tykve jsou určitě zajímavou zeleninou, která stojí za vyzkoušení. U nás se do jídelníčku určitě zařadily natrvalo.