Melouny 2019
|
|
|
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 65.254 (?), 7.9.2019 16:26
Dobrý den, mohl by někdo vložit foto melounu nezraleho se stopkou a melounu zraleho se skroucenou stopkou? Nevím, jak to přesne vypadá. Děkuji Jitka
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 83.29 (?), 8.9.2019 11:11
Řekl bych, že stáčení a usychání stopky hlavně u ranných odrůd, značí už spíše přezrávání plodu. U těch pozdních odrůd to fungovat může, protože mají většinou silnou slupku a nepřezrávají tak rychle. Vždy je lepší vedět jakou odrůdu pěstujete, vědět její rannost a podle toho sklízet. Ranné odrůdy (Primagold, Primaorange) zhruba 35 -40 dní po odkvětu, poloranné (Crimson) asi 45-50 dnů a ty pozdní (Charleston Gray, Jubilee aj,.) 50-60 i více. Velice záleží na počasí kdy se zralost posouvá o několik dnů dopředu či dozadu. A pak k tomu přidáte tyhle znaky zralosti + zkušenosti.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 39.19 (?), 10.9.2019 0:00
Bohužel nemohu s Vámi u Sugar baby souhlasit se zaschlým úponkem. Utrhla jsem první meloun Sugar Baby s uschlým úponkem a byl nezralý. V podstatě se podle mně nedá řídit asi žádným konkrétním znakem. Zatím mi letos docela vychází, že jsem přibližně věděla, který meloun narostl jako první, druhý... a jak přestane růst, tak asi tak po 30-40dnech jsem ho utrhla a byl červený a sladký... uvidím jestli to tak bude vycházet i dál. Je to o zkoušení..
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 83.29 (?), 10.9.2019 16:24
Tak já jsem zas slyšel o zasychání zálistku (na té fotce pod úponkem).O zasychání úponku slyším poprvé.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 65.254 (?), 10.9.2019 17:57
Děkuji za rady, moje melouny, teda první, zní dutě, uponek má uschlý, žlutý zespoda je jen mírně.Ale teprve minulý tyden přestal rust a je tmavý, tak nevím.Jitka
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|