Dobrý den pane Mirku, po pročtení několika vláken o melounech (hlavně rozsáhlé a pro mě velmi poučné z r. 2010) chtěla bych se Vás zeptat:
Pěstujete ještě melouny v nádobách o větším objemu (cca 25 l) naplěnných do poloviny koňským hnojem? Od roku 2010 jsem to nepostřehla, ačkoli se Vám evidentně dařilo. Pokud jste od toho upustil - proč?
Nemám k dispozici fóliák ani skleník, ale skleněnou verandu, tam bych se chtěla pokusit vypěstovat právě melouny v nádobách, aby měly teplo, obávám se jen, abych je dostatečně zalévala, verandu máme na baráku cestou do práce, nikdo jiný se mi tam ale o ně starat nebude, ráno není toho času, snad vydrží do odpoledních hodin (?).
Druhý dotaz, v některém z vlákem jste napsal (snad se nemýlím!), že na černé folii po špatných zkušenostech melouny nepěstujete, ale v tomto vláknu jde vidět, že je na ní máte, mohl byste prosím upřesnit, co Vás přimělo ke změně názoru? (Zvažuji ji použít na druhém stanovišti).
Odrůda Crimson Sweet, roubované (mnou - snad neuhnijí), okolí Kroměříže. 2 stanoviště: 250 m.n.m.(veranda) a 292 m.n.m.
Moc děkuji, Z.