Melounoviště 2010

host - 151.171 (?)
11.8.2010 15:52
To nebylo rýpnutí, jen upozornění na nedostatek :-)
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

Felima - (29) - 151.38 (?), 10.8.2010 21:04

Děkuji moc za pojmenování cukrového melounu.Na Googlu jsem si podle názvu našla, podle čeho se pozná kdy jej sklidit.Prý podle vůně.Marta

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5585) - 155.12 (?), 10.8.2010 20:53
Udělal jsem pár fotek "chybiček" na melounech a provedl postřik OMITEm společně s hnojivem na list.
žloutnutí nových výhonů, listy jsou menší, udělalo mi to jen na straně kde jsem dal nově geotextilii (může se Dominator po dvou dnech z trávy odpařovat?)
žloutnutí nových výhonů, listy jsou menší, udělalo mi to jen na straně kde jsem dal nově geotextilii (může se Dominator po dvou dnech z trávy odpařovat?)
... detail
... detail
když jsem byl v tom tak jsem stříklm i tento lilek kterému žloutnou spodní listy
když jsem byl v tom tak jsem stříklm i tento lilek kterému žloutnou spodní listy
... ještě detail
... ještě detail
Bez názvu
Bez názvu
 a slimáci k tomu....
a slimáci k tomu....
listy melounu ve foliáku, zajímalo by mne co je ta bílá krupice a uschlých místech
listy melounu ve foliáku, zajímalo by mne co je ta bílá krupice a uschlých místech
Bez názvu
Bez názvu
Charleston gray - jen jeden ;o(
Charleston gray - jen jeden ;o(

host - 183.242 (?), 10.8.2010 22:04

Pro Mirka - neusychají ty nejstarší listy pouze proto, že jsou nejstarší? Ta bílá "krupice" bude asi následná houba (termín jak jojo) na odumřelé (no čem, tkáni?) no prostě listu. Mám pocit, že bývá i na suchých listech jiné zeleniny. Ty lítací minipotvory budou asi molice (jsou bílé?). Co si dělá chodbičky to teda nevím. A s tím herbicidem? Někde se tu řešilo, že asi jo.

Pro pana Kozáka - Omlouvám se za rýpnutí, s popiskami nemají chybu. Elena

host - 151.171 (?), 11.8.2010 15:52
To nebylo rýpnutí, jen upozornění na nedostatek :-)

host - 178.217 (?), 13.8.2010 16:50

Kurňa práce! Tak jsem včera utrhl další meloun, měl 4 kg a nakonec nebyl ani vůbec zralý, jen střed o velikosti tenisáku!!! To mě teda naštvalo, takže tam ty další nechám snad až do mrazů :-D

Michal

host - 155.12 (?), 13.8.2010 20:17
A sledujete alespoň orientačně jak je plod starý? Já mám obavu sklidit plody o váze cca 4-5 kg (to je běžná hmotnost těchto raných odrůd), staré až čtyřicet dní. Nezapomínejte že tři týdny nebylo zas tak moc teplo a to melounům nesvědčilo. Plod je schopen narůst do sklizňové velikosti za měsíc ale musí taky dozrát. Jelikož plody nemají "proleženiny" tak se řídím v současné době stářím plodu a zaschlými úponky. Dutě na poklep zní snad už po čtrnácti dnech. Taky je to o odrůdě - raná, poloraná, pozdní. Takže vydržet!!! Mirek

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5585) - 155.12 (?), 14.8.2010 11:37
Dnes jsem utrhl ve foliáku další plod. Jak vypadal vidíte na fotkách. Sladký úplně nebyl, měl světlejší barvu a kolem semínek byl už "přezrálý", pěkně křupavý a dobrý. Méně sladkosti a světlejší barvu dávám za vinu třem týdnům špatného počasí na přelomu čenec-srpen (chladno a málo slunce). Utrhl jsem ho na základě stáří (40 dnů) a zaschlých úponků. Mirek
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu

host - 144.60 (?), 14.8.2010 16:00

Dodrý den, i já jsem dnes utrhla první meloun.Podobný byl jako pana Mirka, ale měl silnější zelený okraj.Jinak byl sladký a vážil 6,4kg.Pěstuji je venku, přikryté bílou a na zemi černou textilií. Dana

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5585) - 155.12 (?), 14.8.2010 21:35
Princ Albert, roubovaný, sladký, křupavý ale poněkud přezrálý. Jedná se o hybrid který dosahuje váhy 3 kg a je raný (75-80 dní). V mých podmínkách nasadil nejvíce plodů.
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu

syky1977 - (20) - 109.124 (?), 15.8.2010 19:49
Tak přidávám aktuální foto mého melounoviště.Melouny pěkně rostou a dál kvetou. Mám tam ale jeden který je 40 dní od květu a má pěkně žlutou proleženinu, úponky okolo jsou suché a zvuk na poklep také nevypadá špatně.Tak ted´ nevím jestli utrhnout nebo ne.
Ten co je víc nahoře je ten adept na utržení.
Ten co je víc nahoře je ten adept na utržení.
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Zarubňa vchodových dverí13.11.2024
Pracovní stůl skládací12.11.2024