Nejvíc napadené listy otrhat, zbytek a zem kolem postříkat např. Omithe - OL 3 dny, mrkněte na diskuzi o skleníkových okurkách, tam se to myslím řešilo taky. Jo a postřik zopakujte tak cca po týdnu, 10 dnech. Mělo by pomoci. Elena
Postříkám proti plísni + hnojivo na list. Nejlépe se daří melounům ve foliáku - za týden přírustek z velikosti vejce tak na kilo a půl!!! Co mne po počátečním nadšení zklamalo je koňský hnůj v nádobách s melouny - bez dalšího hnojení je to o ničem, rostliny narostly ale zarazily se. Na záhonech je to bída, rostliny ženou do zeleného, kvetou ale na to že je srpen, je tam plodů poskrovnu, nejspíše následky pozdní výsadby. Nejvíce plodů tvoří žluté melouny s červenou dužinou. Mirek
Já jsem si vzal lupu a na rubové straně listů se sem tam něco hemží a list je pokryt spoustou drobných teček jako by to byla malinká krupice. Setřít to ale nejde. Mirek
Nejvíc napadené listy otrhat, zbytek a zem kolem postříkat např. Omithe - OL 3 dny, mrkněte na diskuzi o skleníkových okurkách, tam se to myslím řešilo taky. Jo a postřik zopakujte tak cca po týdnu, 10 dnech. Mělo by pomoci. Elena
Já je mám teď taky na hydroponicky pěstovaných melounech ve f'oliáku. Musím s nimi taky něco udělat, ale pořád není čas a mám i horší choroby na ostatních rostlinách, proti kterým nyní bojuji. Konečně jsem se jich zbavil na rostlinách pěstovaných v květináči na balkóně v 10. patře.