Melounoviště 2010

mičurinec - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3092) - 93.15 (?)
23.7.2010 20:07

no to je uzasne, moc gratuluju! Pak dejte reakci, jaka odruda byla nejchutnejsi a jaka nejlepe zrala...

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5585) - 191.158 (?), 22.7.2010 15:11
Pro srovnání přidávám snímky s rozdílem necelý měsíc. Jedná se o ranou odrůdu Sugar Baby.
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu

host - 38.6 (?), 23.7.2010 11:30

Tak přikládám i svůj výpěstek. Roubované melouny, mám je v pařníčku, dvě sazenice, ovšem nevím, o jakou odrůdu jde. Nemohl by mi někdo poradit? Rád bych věděl, o jakou odrůdu jde, abych nečekal, až meloun doroste větších rozměrů - jde-li o nějakou ranou, tak už vypadá ten největší pěkně - má přes 3 kg. Jinak jsem objevil ještě další dva velké jak pěst a dva další jako palec, který taky rostou... dík za reakci ;-)

vidlaaak - (2) - 38.6 (?), 23.7.2010 11:39

Oprava:

Tak přikládám i svůj výpěstek. Roubované melouny, mám je v pařníčku, dvě sazenice, ovšem nevím, o jakou odrůdu jde. Nemohl by mi někdo poradit? Rád bych věděl, o jakou odrůdu jde, abych nečekal, až meloun doroste větších rozměrů - jde-li o nějakou ranou, tak už vypadá ten největší pěkně - má přes 3 kg. Jinak jsem objevil ještě další dva velké jak pěst a dva další jako palec, který taky rostou... dík za reakci ;-)

Celkový pohled
Celkový pohled
Z toho by někdo mohl poznat, o jakou odrůdu jde, ne?
Z toho by někdo mohl poznat, o jakou odrůdu jde, ne?
Další plod
Další plod
Do třetice
Do třetice

host - 191.158 (?), 23.7.2010 13:18

Lajko bývá celý tmavý, Sugar Baby má trošku znatelné šrafování. Oba dva jsou rané a co se týče váhy tak Lajko je trochu větší. No a ty dva malé, tak takové jsem ještě neviděl - za mlada se to podobá na Gray Bell, ale odstíny se v dospělosti mohou měnit. Melouny sklízím v době kdy jim začne zasychat stopka bez ohledu na velikost, musí být "dutý" na poklep a tvrdý na omak, žlutá proleženina (pokud je) přechází do běla. Mirek

vidlaaak - (2) - 38.6 (?), 23.7.2010 14:01

Ten velkej byl uplně stejnej, je to jedna odrůda. Až zaschne stopka? /plně uschne a zkroutí se, nebo to bude jen nějaký náznak? Ještě přikládám jedno foto, já blb sem tam dal dvě stejný :-(

Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu

MZ - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (82) - 252.250 (?), 23.7.2010 18:50

A dalši fota.

Bez názvu
Bez názvu
 odrůda: OSH Kirgizia
odrůda: OSH Kirgizia
odrůda: Charleston Gray
odrůda: Charleston Gray
odrůda: Moon and Stars yelow fleshed
odrůda: Moon and Stars yelow fleshed
odrůda: Sweet Siberian
odrůda: Sweet Siberian
odrůda: Cream of Saskatchevan
odrůda: Cream of Saskatchevan
Směska
Směska

mičurinec - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3092) - 93.15 (?), 23.7.2010 20:07

no to je uzasne, moc gratuluju! Pak dejte reakci, jaka odruda byla nejchutnejsi a jaka nejlepe zrala...

host - 155.12 (?), 23.7.2010 21:00
Mirku to je hezká směsice ;o) Moje "Charlestonky" odpadly a zatím jsem tam žádné jiné nenašel, Orange Flesh má plodů více. Posledních pár teplých nocí udělalo hodně a rostliny rostou jak o dušu. Všiml jsem si jedné věci: mezi melouny jejichž snímky jsem tady vložil a dalšími je hodně velký rozdíl. Rostliny mají po jednom větším plodu a jakoby tápaly co dál, rodit či nerodit. Jinak spoždění oproti loňsku vidím asi na 14 dnů. Mirek

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5585) - 191.158 (?), 26.7.2010 13:54
Furt něco!
.. tak nám napršelo
.. tak nám napršelo
..je to vyžrané od slimáků?
..je to vyžrané od slimáků?

MZ - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (82) - 252.250 (?), 26.7.2010 18:21

U některých odrůd se to stává. Je to stejné jako u rajčat či třešní. Po suchém období přišlo hodně vlhké a jeto. Krásně prasklý a to naštve. Mě se to často stává u odrůdy Cream of Saskatchevan.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Zarubňa vchodových dverí13.11.2024
Pracovní stůl skládací12.11.2024
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?12.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu11.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu10.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu10.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz