Příspěvky k pěstování melounů zde čtu od zimy. Zatím jsem nepřispívala, protože jsem s melouny o měsíc pozadu. V dubnu jsem spolu s okurkami naroubovala 5 melounů, 3 jsem rozdala, 2 v květnu zasadila, začly růst, potom přišlo špatné počasí, jeden meloun bez příčiny uschl, asi spáchal sebevraždu z toho nečasu. Již jsem si myslela, že z toho letos nic nebude. Po příjezdu z dovolené na přelomu července a srpna teprve začal výrazněji růst zbylý meloun, kvetl mezi 6.-10. srpnem, za příhodného počasí začly narůstat 4 melouny, z toho 3 velké, 1 menší. Plocha melounoviště je asi 5x5 m / jedna roubovaná rostlina/. Včera, protože jsem se zde dočetla, že dozrání trvá asi 40 dní od květu, jsem první meloun zkusila utrhnout, aby mi nepřezrál. Měl 5,15 kg, byl na poklep dutý, plaval na vodě, proleženina byla lehce nažloutlá a nic nebylo zaschlé. Dočkala jsem se zklamání, byl jen růžový, slupka tlustá, chuť byla naslád.á, melounová. ale nebyl to ono, nebyl zralý. Další dva melouny ponechám na záhoně snad do mrazů,. abych ochutnala slaďoučký meloun, jaký máte Vy ostatní. Pěstuji melouny venku, bez folie ve 500 m n.m. na Vysočině. Jiřina