Lze rozpoznat tyčková a keříková rajčata
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 185.25 (?), 28.5.2011 10:16
Keříčkové rajčata se nezaštipují, ale pozor, dle mého názoru jsou náchylnější na napadení díky tomu, že jsou hned u země. Chce to včas postřik a taky vyvazovat pokud možno do co největší výšky od země. Taky to chce odlistit spodek rostliny, aby se předešlo napadení a urychlilo se dozrávání. Vyhřátá půda pod rajčatem bude velké plus. Śejky pěstuji několik sezon, minulý rok stál za prd, moc vody. Plísen byla nakonec všude, úroda nevalná. Ještě že to zachránila tyčková rajčata.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 185.25 (?), 28.5.2011 20:22
Třeba česká keříčková odrůda,,šejk,, dorůstala řádově v mém případě 75.cm od země, dál už ne. Co se týče sklizně, dozrává na něm nárázově většina rajčat. Měl jsem jsem na test nasazen 1.ks keříčkový,,rubínek,, a ten mi dal výšku 130.cm a rostl by dál, kdybych mu nezaštipoval vrch. Bylo to monstrum jak vysoké, tak široké, dost silné postranní výhony. Oproti obrázku měl plody jak tenisáky a ne jak kuličky. Možná to byla nějaká mutace, třeba to bylo lopatou granulovaného kravského hnoje, co jsem k tomu přisypal, kdo ví.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 208.66 (?), 30.5.2011 13:56
Podrobněji prosím? mám jak bejbino tak pollicino, co si mám pod vaší odpovědí představit?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|