Lilkoviště

Jamieee - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (622) - 167.53 (?) 
29.6.2012 20:24

přikládám slíbené foto

a to je teprve začátek sezóny, netuším kam bych ty další plodiny nacpal blush

i když neříkám že by to nešlo wink

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

mičurinec - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3092) - 93.3 (?), 29.6.2012 22:20

no jeste se chci optat, co budete pouzivat na svilusky? slavny pripravek Omite ti chytrolíni zavrhli a tak pouzivat 3xdrazsi Vertimec nebude levna sranda... lilky venku samozrejme strikat nebudu, ani proti msicim-dnes jsem nasel asi 10larev slunéček a mšic tam bylo málo, tak jsem velmi rád

Jamieee - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (622) - 167.53 (?), 29.6.2012 23:48

na živé dospělce svilušek výborně funguje BIOOL nebo ND Neudosan, je to oboje bio postřik na bázi myslím řepkového oleje a ten druhý tam má ještě nějaký výtah z kytek

nicméně stále si lze Omite či výborný Talstar (též zrušen) koupit na netu do zásoby wink

jinak samozřejmě výborný je Nissorun, ten nezabije dospělce ale sterilizuje je plus ničí nymfy plus larvy i vajíčka

a i ten Vertimec, vždyť je ten jeden postřik na středně velký skleník plný lilků pořád levnější než JEDEN lilek v krámě, no ne? laugh

a i kdyby nebyl, pro peníze to přece neděláme, hm? wink když zaútočí škůdce tak jde hlavně o princip, nenechám se přece porazit nějakým broučkem cheeky

mičurinec - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3092) - 93.3 (?), 30.6.2012 7:31

ja teda mam s bio pripravky horsi zkusenosti-prakticky mi nikdy nepomohly..

mičurinec - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3092) - 93.3 (?), 10.8.2013 14:05

Uz nevim kdo to pestoval, ale asi Mirek-jaká je urodnost a spokojenost s giga odrudou Baklaþaan ''Russian Size XXL'' F1? díky

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5585) - 242.167 (?), 2.7.2012 18:06

Tož jsme měli o víkendu mastné huby i my cheeky! Sklidil jsem několik lilků, vše z rostlin venku. Tak krásné rostliny venku jsem ještě neměl, nakrytí bílou geotextilií se vyplatilo.

řádek lilků
řádek lilků

mičurinec - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3092) - 93.3 (?), 2.7.2012 19:31

asi to tu nekde Mirku bude, ale zeptam se rovnou-ten bily lilek, jak se jmenuje? Jinak nehnednou Vam plody tohoto lilku venku? vloni to byla jedina chybka bile odrudy, ackoliv plodila skvele

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5585) - 242.167 (?), 2.7.2012 22:24

Bílý lilek je odrůda Pelikan F1, ještě mám Bílou Noc a Ping-Pong, všechny tři venku na záhoně. Mám je venku poprvé, sklidil jsem zatím z nich jen Pelikana a ten byl pěkně bílý, uvidím jak dál.

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5585) - 242.167 (?), 8.7.2012 22:02

Sklidil jsem včera i dnes pár lilků hlavně z venku a jeden i ze skleníku, a včera večer jsem v něm musel provést postřik proti svilušce. Jak skončí třídenní OL tak poletí ze skleníku všechny tři lilky na kompost. Zase je ty ludry totálně napadly, stejně jako vloni ve skleníku i foliáku. Do foliáku jsem je už nedával a od této doby nechci lilek vidět už ani ve skleníku, jen a jen venku.

Včera se zapekly v troubě společně s parikama, rajčaty, slaninkou a balkánským sýrem, dnes na el. grilu s vykostěným kuřecím stehýnkem s čípeš papričkama a nějakým tím domácím rajčátkem, tsatsiky byly jako příloha.cheeky

Černý Krasavec - koresponduje s obrázkem na přebalu
Černý Krasavec - koresponduje s obrázkem na přebalu
Slivka
Slivka
Konečný produkt
Konečný produkt

mičurinec - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3092) - 93.3 (?), 8.7.2012 22:10

ve skleniku se zatim divim-svilusky tam nejsou a tak pro jistotu poprve striknu eko postrik-venku lilky plodí jedna radost, i kdyz mohutne vitezi Giotto nad ostatnimi, váhově jsou to plody zatim kolem 400-550g - odhaduji

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Pracovní stůl skládací26.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?22.11.2024
Inspiraci pro zahradní domky22.11.2024
Obsyp zapuštěného bazénu22.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz