Lilek - padání květů
|
|
|
|
|
|
|
|
ella56 - Stříbrný Zahrádkář (222) - 48.30 (?), 21.6.2010 23:27, zobrazeno: 16622x
Mám lilky ve skleníku, měli nasazeno hodně květů a na všech sazenicích uschly a opadaly, už se dělají nové květy, bojím se aby se to neopakovalo, vedle rostou papriky a ty jsou v pořádku, normálně plodí, ve skleníku větrám, poradí někdo, čím to může být?děkuji E
|
|
|
|
|
|
|
host - 77.8 (?), 23.6.2010 9:03
Já mám lilky venku a vše je OK. Možná prudké změny teplot při tom větrání?
|
|
|
|
|
|
|
m3f - Diamantový Zahrádkář (5585) - 191.158 (?), 23.6.2010 9:10
Lilek je ještě o krapánek háklivější než paprika. Já mám, nebo jsem měl, lilky na třech místech - ve foliáku (kaput, vyhozen), venku na zahradě (kaput), venku u baráku (1/2kaput, uvidí se). Za všechno může chladno, mokro a málo slunce, letos budu mít lilky asi jen na čtvrtém místě - v Lídlovi. Nevím jaké je počasí u Vás, ale u nás v BV dvě rána po sobě 11°C a přes den sice slunce, ale studený vítr. Dokud se to neumoudří tak to nevidím moc růžově. Hezký den, Mirek.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
rettigova - Stříbrný Zahrádkář (160) - 207.90 (?), 27.6.2010 23:23
Já mám také lilky venku, každoročně sklízíme tolik, že to nestačíme jíst, letos mám jen 6 sazenic, krásně odkvetly, tak doufám, že je to OK.Mám je venku od cca 12 května, ty deště a chladno se jim moc nelíbily, ale teď frčí.Zato ledový salát máme
1.20-1.50 kg, fakt nekecám, vážím je, ale bydlíme na jižní Moravě
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 191.158 (?), 29.6.2010 7:50
Zkuste s co největším balem. Já přesazoval papriky před 14 dny a ještě se nezmátořily, je fakt že měly holé kořeny a navíc žádné nové - důsledek mokra a zimy. Mirek
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 91.112 (?), 15.7.2010 22:36
My letos zkoušíme lilky prvně, vypěstovala jsem si 10 sazeniček, které jsme dali do foliáku, ale jak začalo být v květnu vedro a včas se neodklopily, tak u několika zaschly špičky. Dva chcíply, ostatní obrazily zespodu. Teď jsou venku, v podstatě celý den na slunci - počasí jim přeje!!! Kvetou jen některé, ale už máme tři plůdečky, veliké asi jako vejce, a den ode dne se zvětšují. Potřebují hodně zalívat. Jsem na ně děsně zvědavá, i když je nejím...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 91.112 (?), 26.7.2010 21:38
Tak pokračuji v chlubení :-))) lilky jsou den ode dne větší, mají asi 20 cm na délku. A další a další jsou nasazeny v odkvetlých květech...
Ale chci se zeptat - mají se keříky nějak zaštipovat jako třeba rajčata? Nebo třeba nějak vyvázat, podepřít?? Odstraňovat některé plody?? Nebo ta rostlinka udrží všechny plody, které na ní vyrazí?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|