Na zahradě jsem si nasela koupená semínka kukuřice, chtěla jsem zábranu proti větru. Nyní jsou klasy skoro zralé. Zajímá mě,jak se postupuje, když bych chtěla klasy na opékání. Mám je sklidit a kam s nimi než je budu zpracovávat. I s tím nevím přesně jak se potom připravují, aby byly poživatelné. Prosím zkušené o radu. M.
V každém případě nesmí být zralé, ale zrníčka vevnitř musí být měkké. Na pohled musí mít kukuřice žlutá pěkná zrníčka, ale nesmí být tvrdá. Normálně klas oloupete a buď jej dáte na max. půl hodiny vařit nebo opečete na grilu nebo ohni, až jsou zrnka krásně voňavá a zlaté barvy. Pak je potřete olejem, nebo ještě lépe sádlem a posolíte.
Můžu se zeptat, kdy tak zhruba vysazujete kukuřici? A stává se vám také, že klasy napadnou štipky? Letos jsem asi v 5ti klasech objevila "hnízdo" štipek, nevím, jestli je to normální nebo lze kukuřice nějak chránit? Děkuji, Gabča
Chtěla bych se zeptat, jestli mate nekdo zkušenosti se setím okrasné kukuřice? Jestli je lepší vysét někam k plotu nebo jen tak do řádků? A sét přímo na zahrádku? A jak vyroste asi vysoká? Díky za info :-)
Je různě vysoká, já bych jí dal důstojnější místo, než někde u plotu. Spon najdete na sáčku. seje se přímo několik cm hluboko po 2-3 semínkách a nejednotí se. Seje se přímo na záhon v době, když naplno kvetou třešně. To je taková pomůcka, aby vzešla až po zmrzlých.