Jen si tak trochu postěžovat
|
|
|
|
|
 |
 |
|
kastef - Stříbrný Zahrádkář (262) - 138.131 (?), 3.7.2013 21:22
no u nás nejhorší papriky, sice mám pár plodů, ale celkově rostliny ubožáci, krom několika Amy, a jednoho Ramira a neznámého kozího rohu ve foliáku.Rajčata sice nádherné rostliny, velké,ale ve foliáku málo plodů, některé rostliny nic, venku je to lepší, snad pár kuliček bude.Okurky sou pěkné, holt budou o 14 dní později jak jindy, cukety krásné, i dýně a patizony snad budou za týden na oběd.Taky je hezký mangold a nějaká ta fazolka a rostlinky bazalek.Jinak ovoce je, třešně rybíz i josta.Jen mě mrzí ty papriky a ty rajčata z foliáku.Holt není vždy posvícení...
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 175.28 (?), 3.7.2013 21:29
Moje odměna za to, že jsem na zahrádce od rána do večera. Cibuli jsem vytahala, protože se všechna kroutila a nerostla, Slimáci sežrali hlavně sazeničky kytek které jsem vypěstovala za semínek a na kterých mně záleželo /na příklad ostrožka stračka,/ Někdy nepomohly ani ořezané PET lahve a nasazené na malé rostlinky. Jahody vypadaly nadějně, nasadily dost plodů i sazenice prvním rokem, ale najednou rostliny zčervenaly a ztečkovaly prostě zestárly rázem o dva měsíce. Nejhorší pohromu jsem zjistila v neděli. V záhonu mrkve se uprostřed objevila široká cesta zvadlých a do země zatažených natí. Když jsem je obrala, zbylo na záhonu několik okrajových rostlin. Dnes ráno ta potvora posnídala jeden cerel, k obědu měla druhý. Záhony jsou provrtány tunely širokými v průměru 8cm. Už na jaře jsem nové sazenice jahod ze tří řádků sloučila do jednoho, ostatní větrem poletovaly bez kořenů po celé zahrádce. Nemá pro mně někdo nějakou radu? Jarča
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 220.186 (?), 3.7.2013 21:48
Jarčo, cibule se vám nebude kroutit, když ji po vylezení přikrejete bílou netkankou, kterou sundáte na přelomu května/června. Uchrání vám cibuli před vrtalkou. Ta sežraná mrkev a chodby 8cm by mohl být hryzec :-((. Kamarádce na něj loni zabral až Hubex, ale musela ho uložit do díry v rukavicích, aby na něm nezůstal lidský pach. Ulovila starou a čtyři mladé, letos má zatím klid. Lída
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 175.28 (?), 3.7.2013 22:28
Prosím Hubex se dá koupit v normálních zahrádkářských potřebách? Jarča
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 178.235 (?), 4.7.2013 10:42
Letos bylo vlhko, hryzci neměli žízeň,možná se počasí obrátí a na hryzce příjde žízeň a touha zaplavat si.Vodní past je dokáže alespoň zredukovat.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 237.232 (?), 4.7.2013 10:47
My zase už dost dávno, převálcoval nám několik nově vysazených stromků. Šli jsme po jeho stopách, rozryli půl zahrady, našli asi 3 jeho spižírny a troufám si tvrdit, že tak úhledně uskladněné mrkvičky, petrželky a kořínky nemá z vás nikdo.
Lovili jsme je do 5lt lahví od okurek, které jsme zakopali na úroveň chodbiček. Nezahrabávli je, jen překryli deskou nebo skřídlicí a občas přes den prohlédli. Nevzpomínám si, že bychom pracovali v rukavicích, tehdy ještě nebyla taková osvěta. Odlovili jsme asi 6 kousků a byl pokoj. I.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|