Nebyla to cuketa Nefertiti? Já jen že mi taky místo cukety vyrostla dýně. První plod vypadá podobně jako na Vaší fotce. Bylo to originál balení, mořená tmavě zelená semínka.
Nejsem na to bůhví jaký odborník, ale cuketa roste skoro jako keřík, je kopaktní, hlavně mladá, dýně má vyloženě šlahouny, roste do dálky U vaší fotky toho není moc vidět, ale dle toho kousku bych řekla, že dýně.
cuketa F1 už od počátku růstu bývá válcovitého tvaru. Na obr podle mého není cuketa, nýbrž nějaká dýně. Z dotazu se zdá, že jste ji nepěstovali ze semene, ale zakoupili už sazenici. Tak to by bylo vhodné zreklamovat. Walter
Nebyla to cuketa Nefertiti? Já jen že mi taky místo cukety vyrostla dýně. První plod vypadá podobně jako na Vaší fotce. Bylo to originál balení, mořená tmavě zelená semínka.
Tak jsem měl na začátku starost, co s těma cuketama budem dělat až se urodí to, co nasadilo.Teď má každá uhnilou špičku.Nevíte někdo, co se s tím děje?Je to na vyvýšeném záhoně, je to spíš ve stínu pod listama, je to často zalívané.
Při deštivém počasí, kdy mi často naprší do květů, je to i u mě očekávaná věc. Uvažuji o tom, že bych dnes na dva dny přikryl cukety fólií. Cukety mají rády slunečné počasí s teplotami do 35ºC. Časté zalévání není nutné. Důležité je množství vody dodané do okolí rostliny.
nejde jen o ne-zalévání do květů, je žádoucí květy ihned po odkvětu odlomit, protože samy většinou neodpadnou a jsou pak vstupní branou k hnilobě plodu. Walter