Jaké tyčky k rajčatům?

host - 174.178 (?) 
27.5.2009 14:32, zobrazeno: 140866x

Dobrý den. Jsem naprostý laik a proto se chci zeptat, jaké tyčky k podpoře keřičkových rajčat mám pořidit? Myslím tím, jestli stačí nějaké vyrobit, utrhnout proutky v lese, nebo je lepší koupit nějaké nové, chemicky upravené od roztočů, atp.,? Děkuji.

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

Delkim - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (152) - 215.123 (?), 27.5.2009 14:58

není keříčkové rajče jako keříčkové, liší se to samozřejmě mimo jiné i velikostí plodů! pokud jde o keříčkové rajče, jež nasadí maličké cherry rajčátka, tak pak tyčky nebudete potřebovat...

ale pokud to bude keříčkové balkónové co jsem napřiklad koupil loni v Praze Modřanech, tak to potom budete sklízet 40-60g plody a budete mít hooodně práce to podpořit nějakou speciální konstrukcí... klasická malá tyčka by nestačila, v tom truhlíku totiž nebude mít "základnu" na to, aby sama držela!

máte je v truhlíku a nebo na záhoně?

jinak je to jedno, kdekoliv v zahradnictví nebo Bauhaus a spol. koupíte bambusové tyčky, kovové, plastové, atd... je to jedno... co komu vyhovuje...

host - 180.2 (?), 27.5.2009 15:01

Hozno, Honzo, keříčkové rajče nepotřebuje žádnou oporu, ale tyčkové, to jo, to je jiná.

host - 174.178 (?), 27.5.2009 16:08

Mám keříčkové na balkon v truhlikách... Pokud narostou nad 50cm, tak ani tehdy tyčky nedávat? Zatím je tak vysoké nemám, ale zdá se mi, že mohou takto vyrůst a že nebudou mít takovou sílu plody udržet...:) Jsem ale začátečník...

Zahrádkářský kacíř - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (391) - 235.249 (?), 28.5.2009 0:16

Nemusíte, samy zesílí.

host - 16.190 (?), 27.5.2009 15:00

Ke keříčkovým se nedávají vůbec.K tyčkovým, které mně dorůstají ¨víc než 150cm dávám střešní latě 2m z toho tak 50 cm do země, švagr vybírá z lesa lískové tyčky taky délky kolem 2m, patřičné síly, soused dává roxor 8mm, a jsou vhodné i točené do spirály kupované, ale ty silnější cca 1cm! Ty slabší se ohýbají.

PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6578) - 128.44 (?), 27.5.2009 18:17

Šedivá je teorie, zelený strom života. Ti co tvrdí, že keříčková rajčata nepotřebují oporu nemají úplně pravdu. Kde narostou větší, nebo fouká vítr, válí to po zemi. Na druhé straně hledáte problém, kde není. Píchněte k tomu kolík, jaký seženete a jaký se Vám zdá přiměřený. Jestli jste výstřední milionář, nechte jej posázet diamanty. jestli chuďas, uřízněte tyčku v lese. Rajčatům to bude srdečně jedno.

host - 180.2 (?), 27.5.2009 22:11

Vážený. Keříčkové rajče je hlavně od toho, že se pěstuje na celém světě průmyslově a sklízí se kombajnem, např. do kečupů. Čili rostlina je v kontaktu se zemí, ale nic se tam neválí. Je to prostě keřík, který nasadí plody na velmi silných lodyhách. Už mám nějaké roky ale ještě jsem neviděl vyvázané keříčkové rajče, protože není skoro za co vyvázat a hlavně není k tomu vůbec žádný důvod. Stanislaw

PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6578) - 70.100 (?), 28.5.2009 6:27

Já _vím_ jak vypadají a pěstují se keříčková rajčata. Máme holt každý jiné zkušenosti, nebo odrůdy. To, že jste něco neviděl, neznamená, že to neexistuje. Kdu tu píše o vyvazování? Dotaz byl na _podporu_. Proč ten mentorský tón?

Delkim - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (152) - 165.56 (?), 28.5.2009 9:48

souhlas, mé loňské keříčkové by šly k zemi pokud bych nedal oporu

ne vyvazování, pouze opora HLAVNÍHO "stonku"

tohle ale můžete řešit operativně, až jak vám to poroste... znovu opakuji, není keříčkové jako keříčkové! liší se to a některé co se tady prodávají skutečně oporu potřebovat mohou...

počkejte až jak to bude vypadat

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?9:21
Jak je to s kvalitou Red Einhell?9:06
Jak je to s kvalitou Red Einhell?7:45
Jak je to s kvalitou Red Einhell?20.11.2024
Sádrokarton Norgips - zkušenosti?17.11.2024
Tavná pistole Tafix Koventa15.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024