Dobrý deň, ja pestujem paradajky na balkóne viac ako 30 rokov, pestujem ich v 2 červených mäsiarskych bedniach, do každej dám 3 tyčkové paradajky rôzneho druhu, ktoré nám najviac chutia, napr. bejbino, štart, tornádo, chery, ktoré si sama vypestujem zo semienok zasiatych asi 15 marca. Koncom apríla, podľa počasia ich vysadím do bední: Na spodok dám asi 2 hrste slepačieho hnojiva, môže byť aj cererit, skrátka akékoľvek hnojivo, Vysypem zeminu z minuloročnýxh begónií, dosypem nový substrát a pomiešam. Vysadím 3 ks paradajok, keď hrozia mrazy, prikryjem na noc veľkým sáčkom. Keď podrastú, tak ich priviažem špagátom na prádlové šnúry, a ovíjam okolo špagátu. Treba dôsledne odstraňovať bočné výhony a každý deň polievať, často kypriť. Každý rok mám nádhernú úrodu, rastliny až do stropu balkóna, paradajky do novembra. Balkón je na juhovýchod, slniečko do pol tretej, ešte ani raz mi nechytili pleseň, ničím nestriekam Balkónvé odrody ako vilma a pod už nepestujem, sú to malé rastliny, je z nich málo osohu, skôr tak pre radosť na malý balkón. Paradajky na balkóne môžu byť aj vo veľkých črepníkoch alebo čiernych vreciach, úspech závisí od mohutnej koreňovej sústavy, dobrej zálievky a hnojiva. Nech sa darí, emília