Jaké odrůdy rajčat na balkon?

PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6610) - 9.2 (?)
28.2.2013 17:16

Chyba to byla. Co s tím přece uvidíte sám. Pokud to zajde, ještě je čas to přesít. Vilma je dobrá volba, jsou kompaktní, nenáročná a dobře rodí. Rajčata jsou možná trochu kyselejší, ale to je podle chuti každého. Kupte si Previcur pokud existuje a jakmile začnou klíčit, použijte.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 111.225 (?), 11.3.2013 12:54
Dobrý den, nejsem odborník na rajčata a chtěl bych je zkusit pěstovat v samozavlažovacích truhlících místo muškátů venku na parapetu. Má s tím někdo zkušenosti? Jako první jsem našel Tiny Tim Superranné, ale v diskusích čtu i o dalších odrůdách. Rajčátka budu mít hlavně pro děti, takže sladší, nemoučnatá. Co by jste mi doporučili? Bydlíme v nadmořské výšce 590 m.. a běžná rajčata venku z poloviny nedozrají. Časem plánuju skleník, ale tohle by mohlo být zajímavé, nahradit muškáty minirajčatama. Případně jakou doporučujete hlínu, atd. Děkuju moc, Jirka

Jamieee - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (622) - 166.3 (?), 22.2.2012 18:04

odrůdy na balkon doporučuji vypěstovat svépomocí! každý rok je tady spousta lidí, co si koupí v marketech hotové sazenice a ve skutečnosti to pak není úplně ta odrůda co měla být...

na zahradě to jde, ale na balkóně když plánujete malý keřík a ono je to klasické tyčkové tak to bývá problém...

inula - (4) - 144.89 (?), 26.2.2012 9:40

U dcery ověřeno na balkoně keříčkové rajče Vilma a Karla, z tyčkových Bejbino F1 a Perun.Jinak bych ještě doporučil tyčkové Parto F1 a Cherrola F1. Z keříčkových pak Darinka F1 a Šejk.

host - 36.180 (?), 2.4.2012 1:12

Dobrý deň, ja pestujem paradajky na balkóne viac ako 30 rokov, pestujem ich v 2 červených mäsiarskych bedniach, do každej dám 3 tyčkové paradajky rôzneho druhu, ktoré nám najviac chutia, napr. bejbino, štart, tornádo, chery,  ktoré si sama vypestujem zo semienok zasiatych asi 15 marca.  Koncom apríla, podľa počasia ich vysadím do bední: Na spodok dám asi 2 hrste slepačieho hnojiva, môže byť aj cererit, skrátka akékoľvek hnojivo, Vysypem zeminu z minuloročnýxh begónií, dosypem nový substrát a pomiešam.  Vysadím 3 ks paradajok, keď hrozia mrazy, prikryjem na noc veľkým sáčkom. Keď podrastú, tak ich priviažem špagátom na prádlové šnúry, a ovíjam okolo špagátu. Treba dôsledne odstraňovať bočné výhony a každý deň polievať, často kypriť. Každý rok mám nádhernú úrodu, rastliny až do stropu balkóna, paradajky do novembra. Balkón je na juhovýchod, slniečko do pol tretej, ešte ani raz mi nechytili pleseň, ničím nestriekam Balkónvé odrody ako vilma a pod už nepestujem, sú to malé rastliny, je z nich málo osohu, skôr tak pre radosť na malý balkón. Paradajky na balkóne môžu byť aj vo veľkých črepníkoch alebo čiernych vreciach, úspech závisí od mohutnej koreňovej sústavy, dobrej zálievky a hnojiva. Nech sa darí, emília

host - 242.130 (?), 28.2.2013 17:11

Dobrý den, prosím o radu zkušené pěstitele jako absolutní začátečník, dal jsem si naklíčit balkonová rajčata vilma, po třech dnech začli pěkně klíčit ale měl jsem je zakryté mikroténovým sáčkem bez větrání (asi chyba)a některé klíčky jsou chlupaté jakoby plesnivé a nekteré ne, a teď nevím jestli je vyhodit nebo nechat, díky za každou radu, Tomáš.

PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6610) - 9.2 (?), 28.2.2013 17:16

Chyba to byla. Co s tím přece uvidíte sám. Pokud to zajde, ještě je čas to přesít. Vilma je dobrá volba, jsou kompaktní, nenáročná a dobře rodí. Rajčata jsou možná trochu kyselejší, ale to je podle chuti každého. Kupte si Previcur pokud existuje a jakmile začnou klíčit, použijte.

Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3330) - 5.149 (?), 28.2.2013 18:25

Možná jsou to vlasové kořínky? Chtělo by to obrázek.

Mr Big

andydul - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (77) - 154.236 (?), 10.3.2013 14:08

Ja na balkón odporúčam jednoznačne Stupické polné ranné, to, že sa jedná o jednu z najchutnejších odrôd mi dá snáď za pravdu každý.

Ich výhoda je v rannosti - majú spomedzi rajčín plody ako prvé, zároveň sú odolné voči chladu a mne plodia aj koncom októbra, kedy už ostatné odrody majú dávno po vegetačnom období.

Naviac sú slabého vzrastu, cca do 1,5m a nemajú veľa olistenia, teda sa ich dá "namačkať" vedľa seba na balkóne slušné množstvo.

Vždy ale dávajte len jednu rastlinu do nádoby.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Škarabání staré malby11.2.2025
Škarabání staré malby30.1.2025
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?25.1.2025
Opravda suché dřevěnné podlahy20.1.2025
Opravda suché dřevěnné podlahy18.1.2025
Opravda suché dřevěnné podlahy18.1.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz