Sklizeň už drží při životě převážně Ildi a Sladkaja děvočka, ale chuť už nic moc. Jinak bych řekle, že se se sezona vydařila a tady přikládám hodnocení mnou pěstovaných odrůd.
Start F1- klasika s dobrou chutí a plodností, má univerzální použití.
Bejbino F1- nestejnorodost rostlin co se velikosti plodů týče, od 2 do 5cm jinak chuťově výborné
Ildi- bezkonkurenční žluté cherry rajčátko
Minigold- jedno z nejdřív zrajících tahounů začínající sklizně, sice keříčkové jinak chuťově dobré
Zolotaja Andromeda F1- větší plody průměrné chuti spíše do salátu, plodnost obrovská
Sladkaja děvočka F1- výborné datlové rajčátko, sladké plody lahodné chuti
Currant- rybízové rajče výborné chuti, velikosti skutečně rybízu. Roslina je velice bujně rostoucí i po razantím sestřihu rostlina znovu obrazila a zabrala 1/4 skleníku. V širokém okolí mělo toto rajče největší úspěch.
Tumbling Tom Red a Yellow- převislá cherry rajčátka dobré chuti s velkou násadou plodů
Brown Berry- hnědá rajčata soudkového tvaru mdlé chuti, velice moučnaté, sice velké množství plodů, ale chuť nic moc
Rubínek- horší rajče jsem ještě nepěstoval, vodové kyselé prostě hnus
Goldkrone- velice chutné račje s množstvím dobrých plodů
Whitecherry- světlounce žluté plody velikosti 2cm chuť dobrá, bohužel strašmě moc praská
Orange Banana- chuťově nevýrazné spíš do salátu
Blackcherry- dobré sladké velikosti 2cm a hlavně nepraská
Tigerella- pruhované chuťově nic moc, jak už zde bylo psáno vypadá líp než chutná
Orange Strawberry- velké plody až 597g, rozdílné chutě plodů z různých rostlin, z jedné dobré z druhé bez chuti
Black Trufle- hnědé s nevýraznou chutí trochu moučnaté a hlavně se mi moc nedařilo odhadovat zralost
Green Zebra- opět hezčí než chutnější
Lemon Plum- žluté s množstvím plodů, které jsou naprosto bez štávy, ůplně duté chuťově průměrné
Striped Stufer- opět zcela duté prhuhované tvarově zajímavé rajče, chuť žádná
Riesentraube- takové trošku větší červené Ildi dobré chuti
Toť můj pohled na odrůdy sezony 2012. Bohužel mě ani manželce nechutnají sušená rajčata buď jen tak, ani naložená s česnekem nebo jinými bylinkami, takže odrůdy vhodné k sušení a spoustu dalších vyřazuji. Prostě upřednostňujeme přímý konzum.