Jak zpracovat nadbytek salátových okurek
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
galloway pippin - Diamantový Zahrádkář (1408) - 179.38 (?) 10.8.2014 15:27
Někdo rozděluje období na "před revolucí, a po ní.Myslím, že "zavařování rusů" vzniklo v době, kdy nebylo tzv.dát co do huby, atmosféra ve společnosti byla napjatá,a ještě houstla.No a někoho to mohlo v té zapeklité době svádět spojovat nízkou kupní sílu na ty jenž řídili RVHP, jejichž jsme byli satelitem v područí podmanivých bratří... a řekli si,"když nemáme co jísti,budeme zavařovat rusáky.Máte jiné vysvětlení,nebo po tom dále již nepátráte?
Někdo možná ještě ze setrvačnosti, sentimentu zavařuje rusy, ale už se mnohde od zavařování rusů upustilo, a dělají se s mírnou nadsázkou pouhé nakládačky.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
|
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
galloway pippin - Diamantový Zahrádkář (1408) - 179.38 (?), 10.8.2014 10:57
Zavařené rusy jsme dělali také, už je neděláme.Nevidím důvod, proč bychom zavařovali tři druhy okurek-rusy, nakládačky,kvašáky.Pro někoho, komu se zdají zavařené nakládačky s někdy tuhší slupkou problém(znám osobně), tomu by mohly víc chutnat rusy, u kterých se slupka před zavařením odstraní.Pro zimní okurkování postačí nakládačky, kvašáky.Kromě toho jsou dělány na zimu další druhy domácích čalamád.
Kdo má přebytek salátovek, může si kařdý den udělat k hlavnímu jídlu salát, který je přece tak chutný.Doma děláme tři druhy salátů-1)klasický třený se solí, pepřem, octem,cukrem,2)to samé+smetana,3)míchaný s rajčaty,cibulí, koření.
Přebytek salátovek snad ani nemůže existovat, protože salátovky si můžete krájet i ke snídaním, svačinám,večeřím, nebo jen tak oloupaný, nakrájený na kolečka konzumovaný jako večerní tečku za horkým dnem.
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
galloway pippin - Diamantový Zahrádkář (1408) - 179.38 (?), 10.8.2014 15:27
Někdo rozděluje období na "před revolucí, a po ní.Myslím, že "zavařování rusů" vzniklo v době, kdy nebylo tzv.dát co do huby, atmosféra ve společnosti byla napjatá,a ještě houstla.No a někoho to mohlo v té zapeklité době svádět spojovat nízkou kupní sílu na ty jenž řídili RVHP, jejichž jsme byli satelitem v područí podmanivých bratří... a řekli si,"když nemáme co jísti,budeme zavařovat rusáky.Máte jiné vysvětlení,nebo po tom dále již nepátráte?
Někdo možná ještě ze setrvačnosti, sentimentu zavařuje rusy, ale už se mnohde od zavařování rusů upustilo, a dělají se s mírnou nadsázkou pouhé nakládačky.
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
host - 240.4 (?), 10.7.2017 17:40
Ty sladkokyselé řezy ze školní jídelny jsem milovala, marně hledám jejich náhradu. ![smiley smiley](/obrazky/smajliky/regular_smile.gif)
Salátovky rozdat sousedům, zlepší to vztahy, udělat si masku na obličej nebo je použít do džbánu s vodou a citronem, ale to nechutná každému. Taky anglické okurkové sendviče, recept se dá najít na netu.
U nás jich nikdy moc nebylo, protože pro změnu otec razil heslo, že nejlepší salátovka je přerostená nakladačka... v létě na koupališti nejlepší svačina. ![laugh laugh](/obrazky/smajliky/teeth_smile.gif)
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
host - 245.24 (?), 27.8.2017 15:23
Jo nakládačky slouží k uchování, ale jak je známo, není to až tak zdravé. A proto nemám nic proti tomu, když je někdo zmrazí. Proč by je měl vyhazovat. U nás ve školních jídelnách nic takového nebylo. Není to oharek, ale okurka.
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
host - 157.239 (?), 27.8.2017 15:36
Okurka i okurek, oharek. Stejně tak brambora, zemák, ertepla... Spisovně a hovorově, krajově... SPCH
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
AniCiz - Stříbrný Zahrádkář (167) - 194.24 (?), 10.8.2014 11:13
já rozdám, ale i ráda z nich dělám policejní čalamádu.
jsou k nerozeznání od nakladaček..podotýkám, že pěstuji skleníkové Minisprint F1
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
host - 248.88 (?), 10.8.2014 12:23
Jinak pro toho, kdo jezdí (chodí) na výlety, je salátovka vynikající osvěžení v horku, navíc při pěší túře se v batohu nevyleje. Lída
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
host - 186.98 (?), 11.8.2014 8:30
Výborné jsou řecké tzatziki (nastouhat okurku, vymačkat, vymačkané okurky smíchat s vykapaným hustým tučným jogurtem, třeným česnek, solí, olivovým olejem a kopem, vychladit). V létě jíme skoro každý den, takže spotřeba okurek opravdu velká.
Dále již zmiňovaná okurková limonáda. Odšťavnit okurku, nebo lze nastouhat s použít vymačkanou šťávu, smíchat ze třtinovým cukrem a citronovou šťávou, doředit persovou vodou nebo sodovkou a ledem. Výborné osvěžení, u nás letošní hit. Na obé recepty je na internetu návodu spousta.
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![zahrada.cz](/obrazky/bannery/zahrada_wp_603.png) |
|
|