Indiánská kultura "tři sestry"

rettigova - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (160) - 207.90 (?)
2.8.2012 18:07

Fazol šarlatový už konečně kvete jak o život, ale nikde lusky.Čím to? mám tento problém s popínavou fazolí opakovaně, keříčkové jsou plné lusků.

Přihnojovat se fazole nemají, tak jsem to pro jistotu stříkla Pirimorem, nevíte někdo co s nimi?

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
rettigova - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (160) - 207.90 (?), 31.7.2012 9:51, zobrazeno: 13137x

Je to kukuřice, fazol popínavý a tykev. Kukuřice vyrostla pěkně, fazole - velké "boby" se původně jen válely mezi ní, teď po deštích ale poskočily a začaly turkyń omotávat, obávám se že někdy až moc.Zatím nekvetou.Naštěstí jsem třetí sestru zavrhla, není ve spodním patře kultury směs obrovských listů, které by stínily fazolím a odebíraly živiny kukuřici. Máte s tím někdo zkušenost? Ne že bych to dělala z nedostatku místa, ale rádi experimentujeme - jak se to dělá jinak. Opakovat to už asi ale nebudu.

host - 165.25 (?), 1.8.2012 22:45

Minuly rok som spolu pestoval kukuricu, sarlatovu fazulu a zmes patizonov a cukiet. Kukurica zarodila na 100% (vysadba v normalnom spone).

Fazula celkom slusne. Sadil som ju trochu neskor, aby kukurica ziskala naskok, takze pri prichode mrazov, bolo este kopec nedozretych plodov. Ku koncu som musel pridat par kolikov, lebo kukurica uz fazulu neuniesla.

Cukety zarodili o trochu menej, ale zarodili.

Celkovo urcite min. 2-nasobny uzitok ako z ostatnych hriadok.

rettigova - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (160) - 207.90 (?), 2.8.2012 18:07

Fazol šarlatový už konečně kvete jak o život, ale nikde lusky.Čím to? mám tento problém s popínavou fazolí opakovaně, keříčkové jsou plné lusků.

Přihnojovat se fazole nemají, tak jsem to pro jistotu stříkla Pirimorem, nevíte někdo co s nimi?

Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3341) - 5.149 (?), 2.8.2012 20:11

Fazol tyčkový má nesrovnatelně delší vegetašní dobu než fazol keříčkový. Já se již několik let snažím vypěstovat dostatek semen odrůdy Corona ke kuchyňskému využití (větší bílá semena než fazol šarlatový). Až letos se mně to povedlo, mám rostliny na 3 metrové konstrukci a už vrcholy visí dolů a sklízím první lusky se suchými semeny. Jen tak pro informaci : 4.5. jsem sázel předpěstované sazenice v kelímcích 0,5 l.

Mr Big

PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6619) - 9.2 (?), 2.8.2012 20:53

Ukázkový příklad nerozumného chování.

rettigova - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (160) - 207.90 (?), 6.8.2012 9:34

Proč nerozumné? Pirimorem ničemu neuškodím a vloni mi to na to opadávání lusků možná-pomohlo.Tak jsem si to chěla ověřit.Nebo sy msylíte, že nevím, že to není hnojivo???wink

PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6619) - 9.2 (?), 12.8.2012 20:14

Myslím si, že tak jak jste to napsala, to postrádá logiku. Mně z toho příspěvku vyplývá, že postřik Pirimorem jste použila jako náhradu hnojení, což nesmysl je. Mimoto postřikovat insekticidem, byť deklarovaným jako velmi šetrný, bez přítomnosti škůdce je také nesmysl.

host - 185.138 (?), 16.8.2012 9:17
Prohlédněte květy důkladně, hledáte malého skákajícího broučka, který v nich vyžere vnitřek. Pirimor na blejskáčka určitě nezabere, končí s chladným počasím, nebo postřikem na žravé škůdce.

rettigova - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (160) - 207.90 (?), 17.8.2012 8:33

Jo, ty jsem tam viděla! A s chladným počasím se také začnou tvořit lusky! Díky vřelé, už hledám blýskáčka a co proti němu. 

host - 49.39 (?), 17.8.2012 12:06

Blýskáček škodí na fazolích? Není to spíše zrnokaz?

Josef.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Řezání zahrandních obrubníků10.3.2025
Řezání zahrandních obrubníků8.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?7.3.2025
Obložení bazénu7.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?6.3.2025
Škarabání staré malby11.2.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025