Hořke okurky
|
|
|
|
|
 |
 |
|
eva.neuwirthova - Stříbrný Zahrádkář (345) - 147.46 (?), 11.8.2014 21:39, zobrazeno: 20834x
Dobrý den,
ve skleníku mám letos krasne okurky. mají i 50 cm. Bohuzel jsou vice ci mene hořke. Nevim, cim to muze byt... Nekdo rika malo zalite, ale zalevam myslim dost, vse je vlhke. Moje matka ma stejne semeno a pry nema hořke nic. Tak cim to muze byt? Mam tam kolem jeste papriky a lilky. Navic tam mam dva druhy a vsechny jsou od koncu horke. Nektere jen kousek, nektere i cele. POradte prosim! Diky Eva
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 50.88 (?), 12.8.2014 7:36
Duvodem byva stres - horko, sucho, resp. nepravidelne zavlazovani. Loni jsem mel asi 2-3 s horkymi konci. Ve vedrech nutno sklenik vetrat. Kupuji roubovane hadovky, u nas se tradicne prodavaji 2 druhy, ''dlouha'' a ''kratka'' - obvykle se mi z prodejce nepodari vypacit nazev odrudy (letos rikali Saladin F1 a mozna Minisprint F1).
Taky jsem pestoval nakladacky na salat, ale u nas v chladne poloze se na venkovnim zahone nakladacky vydari jednou za par let (jen ve velmi teplem lete a to velmi casto nakladacky i v cervnu znici chladne pocasi). J.R.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 50.88 (?), 12.8.2014 9:30
Nejsem odbornik na okurky, sklenikove hadovky jsou obvykle F1 (takze semena z plodu nepujdou), viz zde. Cena sacku je cca 40Kc, loni jsem si taky vypestoval par ze sacku (Vista F1), ale spis ze zajmu o vec ci nahradu, kdyby mi nejaka kupovana roubovana odesla. V sacku bylo cca 10 semen, coz mi neprijde drahe. Cena roubovanych se u nas pohybuje cca kolem 45 Kc za kus, coz mi take neprijde drahe, rostou jako z vody, uroda velka. U nas kupuje roubovane skoro kazdy a to jsme v chudem, hornatem kraji s kamenitou pudou. Pri vetrani skleniku nespoleham pouze na stresni okno, ale jak je vedro, tak dvere i bocni okenko dokoran. J.R.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 50.88 (?), 12.8.2014 9:34
No nevim, ja mel spis horke konce a jen 2-3 kusy. Pokud mi to neznici plisen, mam i v zari ve skleniku pekne chutne hadovky (zcela nehorke). J.R.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 96.66 (?), 18.8.2014 13:06
Také používám nakládačky na salát. Víc voní
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 188.218 (?), 18.8.2014 16:00
Okurky hořknou, když mají málo vody, jak už tady někdo psal. Nemusí mít pořád vlhko, stačí zalít obden, ale pořádně-cca 10-15l na rostlinu. Osobně zalévám na několikrát, zaleju, počkám 10-15min, až se voda vsákne a leju další várku. Taky jsme s tím bojovali, první okurka šla rovnou na kompost... stačilo přidat vody a nenechat okurku přerůst a jsou výborné
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|