Fotky dýní a vaše zkušenosti s pěstováním
|
|
|
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 138.131 (?), 30.10.2015 19:54
skutečný proces kandování trvá několik dní-nejméně 7-10.Začínám tak, že připravím základ jako na kompot, opravdu hodně osladím, přidám krájené citrony, kys.citronovou.Svařím do sklovata a nechám vychladnout.Každý den pak dále doslazuju, předtím odeberu část tekutiny, abych zbytečně nepřidávala cukr/ jen at sou kostky potopeny/.Potom prohřeju k bodu varu a zastavím a nechám vychladnout.Denně opakuju postup.Vlastně správně by se to ovoce mělo vždy vybrat, přisladit roztok, svařit a znovu vložit ovoce.Roztok v konečné fázi je hustý sirup.
Doba kandování záleží i na velikosti kostiček dýně.Tímto stylem dělám i jablka, hrušky.Ovoce musí být tvrdé málo zralé/ hrušky, jablka/.Naopak dýně musí být perfektně zralá, jinak sou kostky potom moc měkké, a kandování dýl trvá kvůli vyššímu obsahu vody.Správně kandované ovoce je jako želé.pozná se to při nakrojení hotového kusu.
Nakonec se kostičky ovoce usuší, ideální je horkovzduch 45st. Kateřina Š.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 231.141 (?), 3.11.2015 19:35
Lze kandovat hokaido nebo máslovou dyni? Děkuji EM
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 138.131 (?), 3.11.2015 19:44
Loni sem zkoušela i Hokkaido, a bylo kandované ještě lepší než Goliáš, ze kterého obyčejně toto dělám. Kateřina Š.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 174.53 (?), 7.11.2015 22:26
Připojím letošní zkušenosti s kandováním: na 1.pokus jsem kandovala máslovou dýni s receptem na 3 dny, dýně velmi vhodná, ale zřejmě jsem ji málo povařila, takže nakonec jsem kousky musela usušit a obalit v cukru. Máme z ní tedy sušenou dýni, chutná jako sušený ananas, dávala jsem ji dnes do muffinů, chutnaly výborně. 2. pokus s dýní Winter luxury, ač se v popisu nezmiňují, má zřejmě vlastnosti špagetové dýně, kostičky se už při namočení do citronu začaly rozpadat na vlákna. Kandovala jsem týden, vaření a manipulaci s kostičkami (míchání, cezení,...) jsem omezila na minimum, nakandováno výborně, jen škoda těch kostiček, co nevydržely a rozpadly se na vlákna.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 234.75 (?), 17.11.2015 6:19
vyzerá to výborne, dá sa pripojiť recept?N.K.Dakujem.
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|