Feferonky 2 druhy na jednom keříku?
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 139.166 (?), 23.8.2024 19:17, zobrazeno: 548x
Dobrý den, chtěla bych poradit. Můj tatínek, jako každý rok, si doma předpěstoval ze semínek feferonky. Semínka kupovaná ve velkoobchodním řetězci. Vysazený asi 4 druhy (kozí roh, habanero červené, klasické chilli - název už nevím), každý druh zvlášť v předpěstebním květináčku. Poté každá sazenice vysazená na záhon, s rozestupem vedle sebe v řádku.
Jak rostlinky rostly, ukázalo se, že z jedné sazenice/keříku rostou 2 druhy feferonek. Jedna hlavní, co byla dle plánu vysazená a druhý stonek, jako parazit jiný. Přitom ten druhý, nežádoucí, druh vůbec nebyl vysazen. Jak je to možné?
Přikládám foto... Poradí mi někdo příčinu a vlastně i vznik?? 😄😄
|
|
|
|
|
|
|
host - 139.166 (?), 23.8.2024 19:18
Připojuji ještě jedno foto dalšího druhu "dvojí" feferonky...
|
|
|
|
|
|
|
host - 141.155 (?), 27.8.2024 20:38
Podle fotky to není jeden stonek, prostě jsou dvě rostliny vedle sebe, paprika se tak běžně pěstuje, pokud má výživu narostou obě. Jitka
|
|
|
|
|
|
|
host - 139.166 (?), 29.8.2024 8:16
Děkuji za odpověď.😊
Ale účelně se 2 druhy nedávali. Vysazen vždy jeden druh v předpěstování, tudíž bych čekala třeba 6 výhonků, ale od stejné odrůdy, která byla cíleně vysazená.
Usoudila jsem, že nastala chyba už v balení semínek u prodejce. Evidentně se smíchalo více druhů a pak doma při vysazení to takto narostlo. 😄
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|