My to fakt nejsme, ale můžeme se přijít podívat. Ale teď vážně - ředkvičky chutnají slimákům a vypadají pak jako vykousnuté. A proto - pryč se slimáky. Nepřátel se nelekejme, na množství nehleďme.
My to fakt nejsme, ale můžeme se přijít podívat. Ale teď vážně - ředkvičky chutnají slimákům a vypadají pak jako vykousnuté. A proto - pryč se slimáky. Nepřátel se nelekejme, na množství nehleďme.
Jarda H. - Bronzový Zahrádkář (63) - 215.26 (?),16.5.2008 18:01
Jsou-li to velké díry, pak nejspíš slimák, jsou-li to malé dírky hustě poseté po celých listech, bude to asi dřepčík (při pozorném shlédnutí je vidět malý černý brouček)
...a nebo také majinkatý slimáček . Teď vážně. Na listech ředkvičky se často objevuje "perforace". Malé dírky - jedna vedle druhé, listy jsou tvrdší (ty tedy nejíme), ale bulvičky málo vyvinuté (brzy dřevnatí) a chutnaj DOST pálivě. Je to půdou? Je trochu více písčitá. Prosím o radu- ale bez srandíček
Dobrý den, chtěl bych se zeptat kdy se sází ředkvičky-jde mi hlavně o to, jestli je mohu zasadit teď koncem května-a jestli ano tak kdy potom zhruba budou.
Ředkvičky se vysévají, nesází.
K vytvoření bulev potřebují kratší den. Vyseté nyní by šly hned do květu. Kdybyste chtěl(a) sklízet ředkvičky v létě, musíte rostlinky pravidelně na část dne zatemnit.
Něco na tom bude.Až koncem minulého léta jsem zasel Černou ředkev a před nástupem mrazů šla na stůl. Byla jemná jak máslo.Na plátky pokrájená, posolená....Tu červenou sejem pod strom.Odpoledne padne stín a je to. Hodně jednotím. Jediný prolém jsou jen ti černí broučkové.
Jarda H. - Bronzový Zahrádkář (63) - 215.26 (?),24.5.2008 9:30
Ti černí broučci jsou nejspíše dřepčíci (když je chcete chytit, odskočí pryč). Docela dobrá finta na ně je koupit žluté lepové desky (co se věší na stromy proti škůdcům) a třeba jednou dvakrát denně jimi přejet těsně nad vršky listů těch ředkviček. Dřepčíci odskočí a přilepí se na desku.
Proti dřepčíkům je dobré použít bílou netkanou textilii. Pěstuji tak ředkvičky už moc roků a je to v pohodě. Po zasetí ji mám víceméně napnutou a jak ředkvičky rostou, povoluju. Tedy - je to hlavně kvůli naší kočce, protože ta je z vlající textilie nadšením naproto bezsebe.